ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Η  κατάργηση της αυτονομίας του ΣΕΠΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμη ένα βήμα στην διαχρονικά δρομολογημένη , απ΄όλες τις κυβερνήσεις, απαξίωση του οργανισμού, απελευθερώνοντας παραπέρα για την εργοδοτική ασυδοσία. Είναι ένα βήμα που δένει νύχι –κρέας με την διάλυση των συγκροτημένων εργασιακών

δικαιωμάτων   που έχουν επιβάλλει και προωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αυτό εννοούν πως θέλουν να αρθεί κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Να μπεί στην  άκρη δηλαδή κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην ασύδοτη δράση των μονοπωλιακών ομίλων, της μεγαλοεργοδοσίας.  Έτσι  δεν αρκεί που το ΣΕΠΕ  μένει εδω και δεκαετίες αποψιλωμένο από προσωπικό και υποδομές, καθώς για να ολοκληρώσει ένα πλήρη έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις θα χρειαστεί 20 χρόνια. Επιδιώκεται αυτό ο μηχανισμός ελέγχου να αποδυναμωθεί κι άλλο, να καταστεί εντελώς ανενεργός στην πράξη.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτές τις μεθοδεύσεις. Θα  υπερασπιστούμε αυτόν τον μηχανισμό ελέγχου, που επέβαλαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα  η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. Να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό και συνολικά η δυνατότητά του να ασκεί το ρόλο για τον οποίο συγκροτήθηκε αυτός ο οργανισμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ