ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

«Στα κάγκελα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά αγρότες της Θεσσαλίας, που στο πλαίσιο κινητοποίησης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας.

Αγρότες της Λάρισας αλλά και της γειτονικής Καρδίτσας διαμαρτυρήθηκαν για τις ζημιές που υπέστησαν από την τελευταία κακοκαιρία και χαλαζόπτωση ζητώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, ενώ επανέλαβαν για μία ακόμη φορά πως θα εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΛΓΑ στηρίζοντας παράλληλα με όλες τους τις δυνάμεις το δημόσιο χαρακτήρα του.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για το θέμα του ΕΛΓΑ και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής, όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα, δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας είναι άγνωστες», επανέλαβαν οι αγρότες, διατυπώνοντας την πάγια θέση τους πως διεκδικούν έναν ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους».

«… Και φυσικά ούτε να τους περνά από το μυαλό η οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων», κατέληξαν οι αγρότες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να σταθούν απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ