ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρέμβαση  του  Γιώργου Λαμπρούλη,  στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων  της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης υποστήριξε ότι, και η  κυβέρνηση της Ν.Δ. θα κινηθεί στην ίδια γραμμή της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, της αντιλαϊκής πολίτικης για τα λαϊκά στρώματα και ενίσχυσης του κεφαλαίου, πολιτική,

συνεχεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η Ν.Δ. πολλά μέτρα τα βρήκε έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ θα βρεθεί  το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, θα  οργανώσει την πάλη για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει , για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας και το πρόβλημα  της  ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης. Επισήμανε ότι το βασικό πρόβλημα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων είναι ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα διαμορφώνουν την πολιτική και  τις θέσεις τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δηλαδή με κριτήριο πώς οι κρατικές και ασφαλιστικές δαπάνες και παροχές στην Υγεία  -που αποτελούν στοιχείο του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους- θα μειωθούν στο ελάχιστο και ενιαία για όλους.

Ακόμα τόνισε ότι οι έως τώρα ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συνιστούν επιδείνωση των όρων ζωής που υπονομεύουν άμεσα και μεσοπρόθεσμα τη λαϊκή υγεία και είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του λαού, που κατά τα άλλα επικαλούνται υποκριτικά όλα τα άλλα κόμματα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν συνολικά αυτήν την πολιτική, να ενισχύσουν την πάλη τους για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Γιατί το ρεαλιστικό από την πλευρά των λαϊκών αναγκών είναι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας και του μεγάλου αριθμού υγειονομικού προσωπικού να μπουν σχεδιασμένα  στην υπηρεσία της υγείας του λαού. Ταυτόχρονα η πάλη πέρα αυτών των διεκδικήσεων να επεκτείνεται στην προοπτική βαθύτερων πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών για την ανατροπή αυτού του συστήματος οπού η ανάπτυξη θα έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και η υγεία θα είναι κοινωνικό αγαθό και παρέχεται δωρεάν από το κράτος για όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ