ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Ερώτηση προς όλους τους υπουργούς κατέθεσε η Ευαγγελία Λιακούλη και 19 ακόμη βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με 19 ακόμη συναδέλφους της, προς όλους σχεδόν τους  Υπουργούς, με την οποία ζητούν να ενημερωθούν για τις προσλήψεις μετακλητών, συμβούλων συνεργατών, επιστημόνων κ.α. της περιόδου

Ιανουάριου 2015 – Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 4μιση χρόνια, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και την φορολογική εξόντωση του ελληνικού λαού, η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρακτηρίστηκε από την κατακόρυφη αύξηση μιας σειράς θέσεων στελέχωσης του κυβερνητικού μηχανισμού όπως γενικούς, ειδικούς, διοικητικούς, τομεακούς γραμματείς και των αναπληρωτών τους, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες, επιστημονικούς συνεργάτες και πάσης φύσεως μετακλητούς υπαλλήλους.

Με την εν λόγω ερώτηση οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν να μάθουν το πόσοι και πόσες απασχολήθηκαν την παραπάνω περίοδο, όπως και το κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι οικείοι προϋπολογισμοί για την κάλυψη της δαπάνης της μισθοδοσίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα να είναι σε θέση να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό η Κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να περιορίσει το δημοσιονομικό κόστος που επέρχεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από το προσωπικό των ανωτέρω κατηγοριών, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της, όταν βρισκόταν  στην αντιπολίτευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ