ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ USEUCOM ΣΤΗΝ 110 ΠΜ

«Τρέχουν» οι επαφές που αφορούν στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ώρα που στην Αθήνα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Εκτελούντα χρέη Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών

των Ηνωμένων Πολιτειών Philip T. Reeker, τον οποίο συνόδευσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, υψηλού επιπέδου συνάντηση είχαμε και στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου συναντήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Λάρισας, με τον Διοικητή (Commander) της US European Command (USEUCOM), General Tod D. Wolters (US Air Force).

Στο πλαίσιο των επαφών τους συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών (όπως τη Mutual Defence Cooperation Agreement – MDCA, τη US Naval Support Activity στη Σούδα) καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός διοικητής, ο οποίος επισκέπτεται πρώτη φορά την Ελλάδα ως Διοικητής της USEUCOM, ευχαρίστησε για τη σταθερή συμβολή της Ελλάδας στην προβολή σταθερότητας στην εν λόγω περιοχή, όπως και για τη φιλοξενία τμημάτων των ΕΔ των ΗΠΑ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ