ΚΙΝΑΛ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Ν. Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τους συναδέλφους της κ.κ. Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μουλκιώτη, σε σχέση με την συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, το οποίο δίνει την δυνατότητα ένταξης 140.000 παιδιών σε Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ με Α).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του, σήμερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έφτασε να αποτελεί πεδίο διαμάχης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που βολικά φαίνεται να ξεχνούν την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία του θεσμού.

Όπως βέβαια είναι αναμενόμενο, οι μεταξύ τους επικοινωνιακοί διαγωνισμοί σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε τον αριθμό των παιδιών που θα πρέπει να απορροφηθούν από τις δομές, ούτε φυσικά το μέλλον των επισφαλώς εργαζομένων σε αυτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ