Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά την 110 Π.Μ.  στη Λάρισα ο Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και διοικητής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη Τόντ Γουόλτερς.

Η επίσκεψη έγινε μετά και τη συμφωνία για παράταση ενός ακόμα έτους της παραμονής στην 110 Π.Μ. Λάρισας των μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-Reaper της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ .

Η επίσκεψη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή το ενδεχόμενο η 110 Π.Μ. να “αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο” από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως βάση μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή ως βάση ιπτάμενων τάνκερ.

Επί της ουσίας επικαιροποιείται η Αμερικανο -Νατοϊκή αναβάθμιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια που το τελευταίο διάστημα βρίσκει την έκφρασή της στην αναβάθμιση των στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής μας (110 Π.Μ., Στεφανοβίκιο).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. , παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ , συνεχίζει την πολιτική της ασφυκτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Οι Αστικές δυνάμεις της χώρας κρύβουν επιμελώς πως μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» – που δεν αμφισβητείται πλέον από  καμία  – προωθείται με γρήγορους ρυθμούς η επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με στόχο την περικύκλωση της Σερβίας και της Ρωσίας.

Συσκοτίζουν  συνειδητά τους τεράστιους κινδύνους που έχει αυτή η πολιτική τους για το λαό και εξωραΐζουν παραπλανητικά τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση  και ολόκληρο το πολιτικό-στρατιωτικό και οικονομικό καθεστώς, εγγυώνται ότι η χώρα θα παραμείνει «πείραμα» εφαρμογής των πιο επιθετικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επιχειρώντας να τη μετατρέψουν στον πιο πιστό υπηρέτη του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την εγκατάσταση βάσης drones στην Λάρισα, τη συζήτηση για πυρηνικά στον Άραξο και για εγκατάσταση νέων βάσεων θανάτου στο ελληνικό έδαφος.

Αποκρύπτουν ότι με αυτόν τον τρόπο μετατρέπουν τη Λάρισα και το Βόλο αλλά και όλη τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν σοβαρά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής , με τραγικές συνέπειες για το λαό και την περιοχή μας .

Οι πολίτες της Λάρισας  με λύπη εντοπίζουν την απουσία αντίδρασης και την σιωπή της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων των Αυτοδιοικητικών αρχόντων που αρνούνται έστω και να προβληματιστούν από τα σχέδια των ΗΠΑ ΝΑΤΟ.                   Ο λαός της Λάρισας για μια ακόμη φορά θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του   και θα μετατρέψει την περιοχή μας σε αποστρατικοποιημένη ζώνη ειρήνης όπως έγινε και στο παρελθόν !

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τον «στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ», την «εμβάθυνση» της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη ως την Σούδα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :

  • Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα , την έξοδο από το ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, και το  κλείσιμο όλων των βάσεων.
  • Τον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που σπέρνουν θάνατο και προσφυγιά.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό»
  • Κάτω η πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ. με την οποία συναινούν ΣΥΡΙΖΑ , ΚΙΝΑΛ για μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού, για οικοδόμηση του Αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο .
  • Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και στην Ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων.
  • Καμιά ανοχή στην πατριδοκαπηλία, στον εθνικισμό, στη φιλοπόλεμη ρητορική.
  • Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Λεφτά για παιδεία , υγεία, κοινωνικές παροχές, δημόσια αγαθά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ