ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Πανικός και οργή για τη νέα τραγωδία στην Καλιφόρνια, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πολιτών σε φεστιβάλ τροφίμων.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊτης Καλιφόρνια, ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αυτής, σε απόσταση περίπου 48 χιλιομέτρων νότια του Σαν Χοσέ.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα Julissa Contreras, ήταν ένας λευκός άνδρας, γύρω στα 35 και πυροβολούσε με ένα τουφέκι, είπε στο NBC. Όλα έγιναν γρήγορα, είπε η ίδια. «Τον έβλεπα να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Δεν στόχευε κάποιον συγκεκριμένα. Πυροβολούσε δεξιά, αριστερά, δεξιά, αριστερά. Ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για ό,τι έκανε».
FBn-ESeb.jpg
«Φεύγαμε και είδαμε έναν άνδρα με μια μπαντάνα στο πόδι του γιατί είχε τραυματιστεί», είπε από την πλευρά της η 13χρονη Evenny Reyes στο San Jose Mercury News. Στην αρχή, τόνισε, νόμιζε πως ό,τι άκουγε ήταν πυροτεχνήματα. Μετά κατάλαβε πως ήταν πυροβολισμοί. «Ήταν ένα παιδί τραυματισμένο, πεσμένο κάτω. Ο κόσμος πετούσε τραπέζια και έκοβε φράχτες για να ξεφύγει«, τόνισε η 13χρονη περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου στην Καλιφόρνια.
-luquv1k.jpg

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ