ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν, πριν από λίγο, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 29χρονος Πακιστανός και ο 26χρονος Ιρακινός για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, ο οποίος πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο βρήκε τραγικό θάνατο στου Φιλοπάππου.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν ποινές για επιμέρους αδικήματα (ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπές, σύσταση συμμορίας). Ειδικότερα, στον πρώτο επιβλήθηκαν 17 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη και στον δεύτερο 11 χρόνια και έξι μήνες.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν ζήτησαν τη χορήγηση ελαφρυντικών απ’ το δικαστήριο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή τους καθώς, όπως είπε, από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι τέλεσαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση. αφού απ’ τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς τον γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων απ’ το σημείο που βρισκόταν αρχικά.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν σκοπό τη ληστεία και όχι τη δολοφονία του νεαρού.

«Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος.

Απολογούμενος ο 2ος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν ήταν καν κοντά στον 25χρονο αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα.

«Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε με τους συγκατηγορουμένους μου. Εγώ με τον ανήλικο πήγαμε στην κοπέλα και της πήραμε το κινητό. Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας άκουσα τον Πακιστανό να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωρίζω εάν τον πέταξε στον γκρεμό. Ήταν πιο εύκολο να πάω στην κοπέλα γιατί δεν αντιδρούσε. Ζητάω συγνώμη δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε».

Καταθέτοντας νωρίτερα η φίλη του θύματος από την Πορτογαλία που βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονίας, αλλά και οι γονείς του θύματος, υποστήριξαν πως οι δράστες ήξεραν τι έκαναν και ότι είχαν σκοπό να σκοτώσουν.

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com