ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ: ΕΤΣΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΜΕ

Τη διάρρηξη πολλοί τη φοβούνται, και ειδικά όταν λείπουν από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν ορισμένα πράγματα για να κρατήσετε το σπίτι ασφαλές.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, στο πίσω μέρος του μυαλού των περισσοτέρων που ετοιμάζονται να πάνε διακοπές, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια του σπιτιού τους και τα αντικείμενα που αφήνουν πίσω τους.

Έξι πρώην παραβάτες αποκαλύπτουν πώς γίνεται η επιλογή του σπιτιού που θα κλέψουν

Τι αναζητούν οι διαρρήκτες;

Έρευνα αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο των διαρρηκτών, εκτός από κοσμήματα ή χρήματα, αναζητούν και σημαντικά έγγραφα όταν θα εισέλθουν σε μια ιδιοκτησία. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως διαβατήρια, άδειες οδήγησης, πιστωτικές κάρτες λόγω της αξίας που συνδέεται με αυτά.

Επίσης αποκάλυψαν ορισμένα σημάδια που τους βοηθούν να καταλάβουν ότι κάποιος απουσιάζει για μεγάλο διάστημα, όπως είναι τα κλειστά παντζούρια και το γεγονός οτι  λείπει το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι το πιο έντονο σημάδι ενός άδειου σπιτιού είναι τα γράμματα και τα φυλλάδια που υπάρχουν έξω από τα γραμματοκιβώτια ή και τα πακέτα που δεν έχουν παραληφθεί.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν οτι ένας τρόπος για να μη συμβαίνει αυτό είναι να ζητήσουμε από ένα γείτονα να παίρνει ο ίδιος τακτικά τις επιστολές, τα φυλλάδια ή κάποιο πακέτο ενώ βρισκόμαστε μακριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ