Η ΚΝΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στις 14-15 Σεπτέμβρη θα παγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Λάρισα στην Κοίτη Πηνειού. Ήδη, όπως τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, έχουν ξεκινήσει οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να απλώνουν αυτό το μήνυμα σε κάθε γειτονία και χώριο του νομού μέσα από μια σειρά προφεστιβαλικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Παναγιώτης Κοδέλλας, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, ο Γιώργος Αποστολάρας και η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλη του Τ.Σ. Λάρισας της ΚΝΕ, οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν:

“Φέτος επιλέγουμε για σύνθημα του Φεστιβάλ: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα”, τον Σοσιαλισμό», που είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του γνωστού κομμουνιστή ποιητή Ν. Χικμέτ. Επιλέξαμε αυτό το σύνθημα γιατί αποτυπώνει το τι πρέπει να κάνει σήμερα ο κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα – ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.

Με τους αγώνες της εργατικής τάξης, της νεολαίας,  με γραμμή ρήξης με το σύστημα, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν κατακτιούνται τα δικαιώματά μας και όχι με την υποταγή στα ψίχουλα. Με τα όνειρα της νεολαίας για μια ζωή που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της εποχής και στις σύγχρονες ανάγκες μας. Με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας, η μελέτη της Ιστορίας, οι σύγχρονες επεξεργασίες μας και το Πρόγραμμα του Κόμματός μας, η συλλογικότητα και η συντροφικότητα.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο από την αδικία, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά κ.ά. Ανοιχτό, με το λαό πρωταγωνιστή, με την πραγματική εξουσία στα δικά του χέρια. Γεμάτο ελπίδα, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, μπορούμε να νικήσουμε, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί το νέο άλμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, που θα απελευθερώσει την εργατική τάξη και μαζί της ολόκληρη την ανθρωπότητα, είναι ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ… Αυτή η συζήτηση θέλουμε να μπει στο επίκεντρο, αυτά να συζητήσουμε με πολλούς νέους μπροστά στο Φεστιβάλ”.

Στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ξεχωρίζει την 1η μέρα η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα,. Το παράδειγμα της τoξικοεξάρτησης» αναδεικνύοντας ζητήματα με αφορμή και την λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Επίσης ξεχωρίζει η συναλία-stand up comedy με τους «Τσολιάς εν δε τσόλια μπαντ» από την Ελληνοφρένεια.

Τη δεύτερη μέρα ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον γραμματέα του Κ.Σ.της ΚΝΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αμπατιέλο Νίκο. Επίσης θα παρουσιαστεί ένα μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η βραδιά θα κλείσει με την μεγάλη συναυλία των ΠΥΞ-ΛΑΞ.

Στο φεστιβάλ θα λειτουργεί και τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων χώρος δραστηριοτήτων με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων την 1η μέρα και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων την 2η μέρα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ιδιαίτερη θέση θα έχει:

Το στέκι των μαθητών που θα λειτουργεί escape room, θεματική έκθεση για το σημερινό σχολείο και την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής παιδείας.

Το στέκι των φοιτητών που θα παρουσιάσουμε έκθεση για την σμυβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

Το στέκι εργαζομένων και κατάρτισης  που θα παρουσιάσουμε έκθεση σε μορφή comic με θέμα : «Working Dead» και επίσης συλλογική εργασία από ομάδα της ΚΝΕ για τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο Σοσιαλισμό.

Τέλος στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί κεντρική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστής Διεθνής» όπως και στέκι γυναικών και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ