ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 12:51 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 71 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τόνισε κατηγορηματικά πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό για την περιοχή φαινόμενο και δεν έχει καμία σχέση τόσο με τους σεισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα σε ηπειρωτικές περιοχές, όσο και με αυτόν της Κρήτης. Μάλιστα τόνισε ότι ο συγκεκριμένος σεισμός θα δώσει μετασεισμούς, που το πιθανότερο είναι να μην γίνουν καν αισθητοί από τους κατοίκους τόσο της Καλύμνου όσο και των γειτονικών νησιών.

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Παρασκευής στο νησί βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός εκτός Αθηνών. Για τον σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Κουνηθήκαμε λίγο στην Κάρπαθο αλλά ενημερώθηκα πως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί. Μίλησα με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους!»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com