ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ…

Παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

«Κατανοώ ότι πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στο παρόν πολυνομοσχέδιο, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κομμάτων της ελάσσονος για την κυβερνησιμότητα των δήμων,

για το άσυλο και για τα ζητήματα του ασυμβίβαστου στις Ανεξάρτητες Αρχές. Θα παρακαλούσα, όμως, να σεβαστούμε τον κανονισμό, ώστε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα τις εργασίες της Επιτροπής μας».

Την παραίνεση αυτή απηύθυνε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη αρχή της μαραθώνιας κοινής συνεδρίασης (7 ωρών) της ανωτέρω Επιτροπής με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, που επεξεργάζονται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Με αφορμή την εξαγγελία του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση ότι από «τον Ιούνιο του 2020, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα δει να εκδίδονται ψηφιακά οι νέες συντάξεις», ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του. Όπως χαρακτηριστικά είπε «μακάρι να υλοποιηθεί η δέσμευσή σας, για να πάψει αυτή η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που αναμένουν ακόμη και δύο χρόνια την έκδοση των συντάξεων τους».

Με αφορμή την αναφορά της ειδικής αγορητού του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελίας Λιακούλη για την πρόσκληση της ΕΣΑμεΑ ο Θεσσαλός πολιτικός είπε προς τη συνάδελφό του ότι «παραβιάζετε ανοικτές θύρες. Φυσικά και θα κληθεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Έχω στα χέρια μου το υπόμνημα που έστειλαν στους Υπουργούς Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού και θέλω να πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις τους θα γίνουν δεκτές, με την ευαισθησία που διακρίνει όλους μας».

Να καταργηθεί το clawback

Αναφορικά με τη ρύθμιση των δόσεων για το clawback, στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης συμφώνησε ότι «είναι θετική η ρύθμιση των δόσεων για το clawback. Ακόμη θετικότερο θα είναι κάποια στιγμή, μια ρύθμιση που καθιερώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, να πάψει να υπάρχει. Να πάψει να επιβάλλεται το clawback στους εργαστηριακούς ιατρούς και στους φαρμακοποιούς».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «σωστή την παρατήρηση» του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κώτσηρα «ότι η συζήτηση περί ασύλου δεν αφορά στην ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων, που είναι υψηλού επιπέδου και αυτό καταγράφεται σε διεθνείς κατατάξεις. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας είναι περιζήτητοι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com