ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ CLAWBACK ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Η παρέμβαση του Χρήστου Κέλλα στη Βουλή

«Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι “όλα είναι θέμα Παιδείας”. Κάνουμε πράξη ένα αίτημα της ισχυρής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας. Βάζουμε τέλος στην ανομία, την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα σε ακαδημαϊκούς χώρους και εγκαταστάσεις.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα βρει τους φοιτητές και τους καθηγητές ελεύθερους, απαλλαγμένους, όχι μόνο από την ανομία, αλλά την ψυχολογική βία και την ιδεολογική τρομοκρατία, που ασκούν συγκεκριμένες ομάδες, για πολλά χρόνια. Αποκαθιστούμε το άσυλο ιδεών, την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συγχρόνως, εξασφαλίζουμε τις πιστώσεις για την πληρωμή των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων καθώς και του ειδικού και βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κανένα λειτουργικό εμπόδιο.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γεν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε σε σχέση με τις ρυθμίσεις για την Αυτοδιοίκηση:

«Αποτρέπουμε την ακυβερνησία και εξασφαλίζουμε τη λειτουργικότητα των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων, αντιμετωπίζοντας το “μπάχαλο”, που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση με τον ν. 4555/2018. Οι συμπράξεις δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων θα προωθήσουν τη συνεργασία συναρτήσει της κυβερνησιμότητας, ενώ η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Οικονομικών Επιτροπών θα προσφέρει μεγαλύτερη διοικητική αποτελεσματικότητα».

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας εστίασε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την υγεία, υπογραμμίζοντας:

«Η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, η πληρωμή δαπανών ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ καθώς και η προμήθεια φαρμάκων συμβάλλουν άμεσα στην αναδιάταξη του τομέα της υγείας με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνση του ασθενούς πολίτη.

Όπως, επίσης, είναι απαραίτητη η ρύθμιση σε δόσεις του clawback για τους γιατρούς και η μείωσή του για διαγνωστικά κέντρα και ιατρικά εργαστήρια, διότι η επιβίωση των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών τίθεται εν αμφιβόλω».

Κλείνοντας την ομιλία του ο αν. Γεν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε:

«Μέσα σε 20 μέρες, από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου, αποδεικνύεται – και με αυτό το νομοσχέδιο – πως κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη με ταχύτητα, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com