ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας αντιδήμαρχος Δήμου Τυρνάβου

Συνεχίζονται τα έργα στο Δήμο Τυρνάβου. Αυτή τη φορά γίνονται ασφαλτοστρώσεις μέσα και έξω από αστικές περιοχές. Τις τελευταίες ημέρες ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στη πόλη του Τυρνάβου, όπως η Καραολή και Δημητρίου, τμήματα των οδών Καποδιστρίου, Ολύμπου, Γαριβάλδη και αλλού.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες έγινε ασφαλτόστρωση στους δρόμους που οδηγούν σε οινοποιεία στον Τύρναβο και σε κτηνοτροφικές μονάδες στη περιοχή πεδίου βολής στον Αμπελώνα.

Στο εύλογο ερώτημα πολιτών προς τη Δημοτική Αρχή γιατί αυτά δεν έγιναν πριν τις εκλογές, ώστε κατά κάποιο  τρόπο να κεφαλαιοποιηθούν, θέλω να απαντήσω λέγοντας πως: κάθε δράση και κάθε έργο (μικρό ή μεγάλο) αφού σχεδιασθεί και μελετηθεί  θα πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα. Στη συνέχεια εντάσσεται σε κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από χρηματοδοτικά εργαλεία και ξεκινά η εφαρμογή του. Ο μέσος χρόνος για την εκκίνηση των εργασιών είναι συνήθως 2,5 με 3 χρόνια.

Εμείς αναλάβαμε το Δήμο προς το τέλος του 2014 όταν η χώρα περνούσε δύσκολες στιγμές και η Δημόσια  Διοίκηση ήταν ανύπαρκτη. Από τη πρώτη στιγμή βάλαμε τα κεφάλια κάτω και εργαστήκαμε πάνω σε αυτά που βρήκαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς όμως βρήκαμε λίγα ‘καλά” και αυτά με προβλήματα και πολλά “κακά’ που έπρεπε να διορθώσουμε. Η λογική της “συνέχειας” μέσα σε τέτοια πραγματικότητα του κράτους και του Δήμου δεν μπορούσε να υπάρξει.

Όλα έγιναν από την αρχή και στο τέλος της θητείας κληροδοτούμε στον επόμενο διαχειριστή του Δήμου μια προίκα με έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εξέλιξη, αλλά και άλλες εφαρμογές και δράσεις που άλλαξαν το επίπεδο την ταυτότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Παρά τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς που επιδιώκουν την ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης εμείς θα είμαστε εδώ για να την υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ