ΤΟ ‘’ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ’’ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης»,

τονίζοντας πως η κυβέρνηση νομοθέτησε για το επιτελικό κράτος, χωρίς καν να έχει ορίσει τι ακριβώς εννοεί με αυτόν τον όρο.

«Το όλο νομοθέτημα δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα πισωγύρισμα, ένα σφιχτό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Και αυτό δυστυχώς δείχνει ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι πλέον η δημόσια πολιτική να παράγεται από επάνω προς τα κάτω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Λάρισας και η δεύτερη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης περνάει κάτω από τον πήχη, από την στιγμή που προσπαθεί να καινοτομήσει, χωρίς καν να τολμά να προβεί στα αναγκαία βήματα που προηγούνται, όπως είναι η άρση των επικαλύψεων των υπουργείων, που είναι και πολλές, ουσιαστικές και μονίμως προκαλούν πρόβλημα στο όλο σύστημα διοίκησης.

«Εμείς όταν λέμε μικρό και ευέλικτο κράτος, το «μικρό» δεν αναφέρεται σε αριθμό» υποστήριξε η Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά αντίθετα σημαίνει απλό στη δομή του, «σημαίνει να μην είναι δαιδαλώδες, να μην είναι δενδρώδες, αλλά έξυπνο ως οργάνωση και χρήσιμο στην καθημερινότητα του πολίτη».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com