Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αμεση ήταν η αντίδραση της προϊσταμένης των προνοιακών δομών του δήμου Τυρνάβου κ. Θεολογίας Κοκότη στην διαμαρτυρία των γονέων παιδιού 19 μηνών που δεν εγγράφηκε με voucher σε βρεφικό σταθμό του δήμου. Στην απάντησή της η κ. Κοκότη αναφέρει:

“Κύριε Παιδή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα paidis.com στις 7/8/2019 διαμαρτυρία γονέων παιδιού 19 μηνών πού ενώ είναι  κάτοχοι voucher με πολλά μόρια δεν μπορούν να εντάξουν το παιδί τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ  σε δομή τού Δήμου Τυρνάβου αναφέροντας ότι από την υπηρεσία και την αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής τούς είπαν ότι οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί κα μπορούν να πάνε το παιδί τους σε δομή στη Γιάννουλη.

Προφανώς οι γονείς μπέρδεψαν τις υπηρεσίες τού Δήμου Τυρνάβου καθόσον η Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής -Αθλητισμού- Πολιτισμού και Παιδείας στην οποία εντάσσεται  η υπηρεσία  δηλ. το Τμήμα Προνοιακών Δομών (Παιδικοί σταθμοί) εποπτεύει όλους τούς παιδικούς σταθμούς τού Δήμου Τυρνάβου  που φοιτούν παιδιά ηλικίας μόνο  από 2,5 ετών έως την φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση  και όχι μικρότερα παιδιά πού μπορούν να φοιτήσουν σε βρεφικά τμήματα (από 2 μηνών έως 2,5 ετών) .

Διευκρινίζεται ότι στους παιδικούς σταθμούς τού Δήμου Τυρνάβου αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγραφών για το σχολ. έτος 2019-2020 όπως προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο έχουν γίνει δεκτά όλα τα παιδιά  και δεν μένει κανένα εκτός, με την απόφαση 195/2019 τού Δημάρχου. Επίσης με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής &Επαγγελματικής ζωής” ο φορέας Δήμος Τυρνάβου  έχει εξασφαλίσει 159 θέσεις σε όλους τούς παιδικούς  σταθμούς οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης  των VOUCHER με τις σχετικές συμβάσεις για όλους τούς δικαιούχους.

Η υπηρεσία  των Παιδικών σταθμών τού Δήμου Τυρνάβου εξυπηρετεί άριστα όλους τους γονείς με έγκαιρες ενημερώσεις στον Τύπο, ενημερώνει τον κάθε γονέα ξεχωριστά τηλεφωνικά  και βοηθώντας την κάθε οικογένεια στην υποβολή ηλεκτρονικής και έντυπης  αίτησης, στη συλλογή δικαιολογητικών και σε ότι σχετικό απαιτείται . Ετσι δεν έχουμε δεχθεί καμιά διαμαρτυρία αλλά πολλές ευχαριστίες από γονείς για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

ΚΟΚΟΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ