ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Ανακοίνωση της Ανπιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Συμπληρώνονται 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας . Στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι προκαλώντας τεράστιες υλικές καταστροφές ισοπεδώνοντας τις δύο πόλεις.

H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους που ήταν η ΕΣΣΔ και το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα της εποχής , χρησιμοποιώντας το ψέμα της “στρατιωτικής αναγκαιότητας” των πληγμάτων ,τη στιγμή που ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ήδη τελειώσει!

Σήμερα διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο, για τους λαούς. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί κυρίως με τη Ρωσία, την Κίνα, για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς. Το ενδεχόμενο του “πρώτου πυρηνικού πλήγματος” που εξετάζεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς (INF) , αποτελεί θανάσιμη απειλεί για τους λαούς.  Ρωσία και  Κίνα δηλώνουν έτοιμες να μπουν στη θανάσιμη αντιπαράθεση για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του , τηρώντας παράλληλα κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.  Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υλοποιεί την Ευρω-ΝΑΤΟικής έμπνευσης Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διατηρεί το δίκτυο των Ευρω-Νατοικών βάσεων (Σούδας, Αράξου κ.α. ) και υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε 110 Π.Μ. στη Λάρισα , Στεφανοβίκιο, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, κ.α.  Συνεχίζει την επικίνδυνη στρατιωτικοπολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, την  ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Ο μύθος πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή  καταρρίπτεται από την πραγματικότητα . Στόχος τους δεν είναι άλλος από την  εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα, επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης.

Η μαύρη επέτειος των βομβαρδισμών με ατομική βόμβα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945 θα μας  θυμίζει για πάντα τον εφιάλτη των πυρηνικών όπλων .Παράλληλα δεν ξεχνάμε και την απειλή που έρχεται από τη δήθεν “ειρηνική” χρήση της πυρηνικής ενέργειας, καθώς το Τσέρνομπιλ , η Φουκοσίμα κ.α. θα δείχνουν για πάντα ότι η ιδέα αυτή είναι μια τραγική αυταπάτη που τελικά ενισχύει μόνο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Οι  ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί των ΗΠΑ – ΕΕ – Ιαπωνίας από τη μία και της Ρωσίας – Κίνας από την άλλη, φτάνουν στο σημείο να επαναφέρουν τον κίνδυνο της πυρηνικής καταστροφής.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ σε Αν. Ευρώπη , Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή και οι ανταγωνισμοί τους με τη Ρωσία , Ιράν και τους συμμάχους τους φέρνουν πόλεμο, αυταρχικά καθεστώτα και ξεριζώνουν τους λαούς αναγκάζοντάς τους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Θεωρούμε ζωτικής σημασίας την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό ,το μιλιταρισμό , το φασισμό , το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία των θρησκευτικών φανατισμών και διαχωρισμών.

Καταδικάζουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και  τιμούμε τα θύματα της Ιμπεριαλιστικής θηριωδίας παλεύοντας για :

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους . Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Καμία νέα βάση. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ