ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Μείζων στόχος της Κυβέρνησής μας είναι η αναθέρμανση της παραγωγής και η βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας. Η Λάρισα βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως απέδειξε, έμπρακτα, ο νέος Υπουργός συναντώντας, κατά προτεραιότητα,

τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Νομού μας και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Μαζί με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου θα συζητήσουμε τις προοπτικές της αμπελουργίας και της οινοποιίας, που συνιστούν δύο εξαιρετικά κρίσιμους κλάδους για την οικονομία τόσο του Ν. Λάρισας, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν ιστορικό συνεταιρισμό, για το φημισμένο διεθνώς “Οινοποιείο Τυρνάβου”, που έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις για τα προϊόντα του σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει εισαγάγει καινοτόμες μεθόδους στην παραγωγή του.»

Τα ανωτέρω τόνισε ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, «ανοίγοντας» τη σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο, κ. Χρ. Τσιτσιρίγκο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Απ. Ευαγγελόπουλο, τον Γραμματέα, κ. Απ. Καλμπούρη και τον Ταμία, κ. Δ. Νάκα, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τυρνάβου, κ. Γ. Κόκκουρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τα μέλη του Συνεταιρισμού έθεσαν υπόψη του Υπουργού, μεταξύ άλλων, την αποζημίωση από το χαλάζι, τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, τον έλεγχο στις αθρόες εισαγωγές φθηνών κρασιών χύμα και αλκοόλης, τη σύνδεση της γεωγραφικής ένδειξης του τσίπουρου με τα σταφύλια της αντίστοιχης περιοχής, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο τσίπουρο μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων για αμπελουργούς, που ολοκλήρωσαν τους φακέλους και απορρίφθηκαν, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση των δικαιωμάτων νέας φύτευσης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Η αμπελουργία και η οινοποιία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, γι’ αυτό οφείλουμε να τις στηρίξουμε με κάθε μέσο, όπως και το σύνολο της παραγωγής μας. Ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, προκειμένου να θωρακίσουμε την παραγωγή μας απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού μας σχεδίου, που συνοδεύεται από τη δραστική μείωση της φορολογίας και πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα, για τη δυναμική ώθηση της αγροτικής οικονομίας. Η Κυβέρνησή μας απέδειξε ότι κάνει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις πράξη και, αναλόγως, θα πορευτούμε σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ