ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ: «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ, «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

«Ένα νομοσχέδιο τομή για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία ψηφίσαμε σήμερα στη Βουλή, κάνοντας πράξη τα όσα προεκλογικά είχαμε εξαγγείλει. Στις τόσες πολλές και πραγματικά μεταρρυθμιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχει και εκείνη με την οποία καταργείται το Πανεπιστημιακό Άσυλο και σε αυτό θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα:

Από σήμερα τα Πανεπιστήμια ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι στις πάσης φύσεως συμμορίες που λυμαίνονταν τον χώρο επί τόσα χρόνια».

Με τα παραπάνω λόγια τοποθετήθηκε η βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά την σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία κατέληξε στη δήλωση της λέγοντας: «δεν είναι τόσα πολλά τα χρόνια που με χωρίζουν από την φοιτητική μου διαδρομή. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ύπαρξης και λειτουργίας των πανεπιστημίων. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, ακόμα και αυτή η θεμελιώδης δημοκρατική συνθήκη μετατράπηκε σε όχημα επιβολής ανομίας και τραμπουκισμών.

Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή να παραδώσουμε και πάλι τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και στους καθηγητές και όχι στους εμπόρους ναρκωτικών και σε κάθε λογής ταραχοποιούς που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία. Αυτό ακριβώς πράξαμε σήμερα στο κοινοβούλιο στέλνοντας ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όχι στην ελεύθερη διακίνηση της παρανομίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ