ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (ΦΩΤΟ)

Άλλο ένα περιστατικό θανάτωσης ζώου ήρθε να προστεθεί στο θλιβερό κατάλογο κακοποίησης και θανάτωσης ζώων με φόλες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς οι αρχές προχώρησαν την Κυριακή στη σύλληψη ενός άνδρα στη Γιάννουλη Λάρισας, που κατηγορείται πως με φόλες οδήγησε στο θάνατο ένα δεσποζόμενο ζώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς φέρεται πως «έσπειρε» φόλες σε χωράφι που διατηρούσε χωρίς περίφραξη σε περιοχή της κοινότητας «ποτίζοντας» με δηλητήριο αμύγδαλα και ροδέλες λουκάνικου, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός δεσποζόμενου σκύλου.

Η υπόθεση μετά από ενέργειες του ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου και του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, με το εισαγγελέα να ορίζει τακτική δικάσιμο αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέλη του συλλόγου «Ελεύθερος» που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να περισυλλέξουν τουλάχιστο δεκαπέντε «παγίδες θανάτου» διάσπαρτες στο χωράφι, εντοπίζοντας παράλληλα οστά σκύλου και ένα νεκρό γατάκι.

Όπως προαναφέραμε η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ τα ευρήματα και τα κουφάρια των άτυχων ζώων στάλθηκαν αρμοδίως για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ