ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΣΕΠ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!!

Τη δυνατότητα παράκαμψης του ΑΣΕΠ και επί της ουσίας την κατάργησή του – αφού θα μπορεί να παρακάμπτεται – προβλέπει το άρθρο 110 του διυπουργικού νομοσχεδίου καθώς μια απλή υπουργική απόφαση θα είναι αρκετή για τον διορισμό προσωπικού.

Την τροπολογία που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και η αρχή γίνεται με την προκήρυξη για 50 κτηνιάτρους δωδεκάμηνης θητείας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη διάταξη του άρθρου, «για την αντιμετώπιση έκτακτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 (Α 28) (σ.σ. ιδρυτικός νόμος του ΑΣΕΠ), της διαδικασίας έγκρισης της ΠΥΣΕ 33/2006 (Α 280) και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, να απασχολεί έκτακτο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Στη διαφοροποιημένη διάταξη δεν θα χρειάζεται πλέον ο ΑΣΕΠ για να προσληφθούν, καθώς θα αρκεί μια υπουργική απόφαση και μάλιστα όχι για χρονική διάρκεια δύο μηνών, που θα δικαιολογούσε τον χαρακτήρα του έκτακτου προσωπικού, αλλά ώς και 12 μήνες. Θα πρόκειται δηλαδή για κάλυψη πάγιων αναγκών, για τη δικαιολόγηση των οποίων δεν θα απαιτείται ο -εκ των υστέρων- έλεγχος από το ΑΣΕΠ, όπως προβλεπόταν από τις διατάξεις του νόμου 3812/2009.

Στην τροπολογία των Σταϊκούρα, Θεοδωρικάκου και Βορίδη αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης που σημείωσε:

«Αυτή είναι η πρωτοφανής κυβερνητική τροπολογία-όνειδος, με την οποία κατήργησαν το ΑΣΕΠ, μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ελληνικού λαού και της λαχτάρας του για αξιοκρατία. Με την έγκριση Μητσοτάκη, την άθλια τροπολογία υπογράφουν οι Βορίδης, Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος, οι οποίοι θα περάσουν στην ελληνική πολιτική Ιστορία ως εκείνοι που κατέστρεψαν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις κατά του πελατειακού και κομματικού κράτους».

anoixtoparathyro.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ