“ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΤΡΙ ΣΤΟ SMARTPHONE. ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ” ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πουλή

Οι εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Πουλή με τίτλο: Από το Αλέτρι στο Smartphone. Συζητήσεις με τον πατέρα μου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 20.00 στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας, Αναπλ. Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πουλής

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Χάιδω Πανταζή, βιβλιοθηκονόμος MSc, υπεύθυνη δημοτικής βιβλιοθήκης Ραψάνης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

“Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία η ζωή δεν άλλαξε τόσο δραστικά όσο τον 20ό αιώνα”. Με αφορμή αυτή τη φράση ο Κωνσταντίνος Πουλής άρχισε να καταγράφει συζητήσεις με τον πατέρα του, εκπρόσωπο αυτής της γενιάς που βίωσε όσο καμία άλλη το τεράστιο εύρος των αλλαγών του περασμένου αιώνα, από τα γουρνοτσάρουχα και την μπομπότα ως το έξυπνο κινητό.

Σχολιάζει αυτές τις αναμνήσεις με σύντομα δοκίμια για την ιστορία της καθημερινής ζωής, από τη σκοπιά του υλικού πολιτισμού και της επικοινωνίας. Το βιβλίο αυτό μιλάει για το φαγητό, το ντύσιμο, το παιδικό παιχνίδι, τον χορό, τη λαϊκή ιατρική, την τηλεόραση και το ίντερνετ, πατώντας ταυτοχρόνως στη μαρτυρία και την ανάγνωση.

Τα σύντομα αυτά δοκίμια επιχειρούν να συγκρίνουν πώς πεινάμε και πώς χορταίνουμε, τι είναι κρύο και ζέστη, καθαριότητα και βρόμα, επικοινωνία και επαφή, επιθυμία και ανάγκη, από τα παιδικά χρόνια του πατέρα τού συγγραφέα στο Καρβουνάρι της Αρκαδίας ως σήμερα. Μελετώντας το περιεχόμενο της νοσταλγίας της αγροτικής ζωής ή του δέους προς την τεχνολογία, το βιβλίο αυτό διερευνά τη ζωή στην εποχή μας, κοιταγμένη με τα μάτια της ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Πουλής γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα, βιβλιοκρισίες και δοκίμια στα περιοδικά “Πλανόδιον”, “Πάροδος”, “Μπιλιέτο”, “Κ”, “Νέα Εστία”, “Σημειώσεις” και “Νέο Πλανόδιον”. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Νέο Πλανόδιον”. Έχει παίξει πολλά χρόνια θέατρο δρόμου με τον θίασο Τσιριτσάντσουλες και εργάζεται στο www.thepressproject .gr.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ