ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ!

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για την επιλογή προέδρου του Αρείου Πάγου

Στην αξία της διάκρισης των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ως πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά και στην ανάγκη ταχείας απονομής της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος

κατά τις παρεμβάσεις του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που κλήθηκε να διατυπώσει γνώμη προς την κυβέρνηση για την επιλογή του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η εκκρεμότητα της επιλογής νέας ηγεσίας της δικαιοσύνης, προέκυψε από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα με τα πρόσωπα που επιχείρησε να ορίσει εν μέσω εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ακρόαση των ανώτατων δικαστών ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη με αφορμή τις καταγγελίες ακόμη και δικαστικών για “Ρασπούτιν”, διερωτώμενος αν χρειάζεται περαιτέρω θεσμική θωράκιση η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ή είναι και ζήτημα ηθικών αντοχών των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής ήταν αυτό της ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης. Μάλιστα, έφερε ένα παράδειγμα από την υπουργική του θητεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν ως αναπληρωτής υπουργός παρέπεμψε στον Οικονομικό Εισαγγελέα το ζήτημα της διαχείρισης της κρατικής επιχορήγησης, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δίνονταν στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις χωρίς ποτέ να αποδώσουν λογαριασμό. Όπως είπε, σχεδόν 7 χρόνια πέρασαν από τότε κι ακόμη δεν ξέρουμε αν θα ασκηθούν διώξεις ή η υπόθεση θα πάει στο αρχείο!

Οι υπόνοιες παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και οι αργοί ρυθμοί απόδοσής της, κατά τον κυβερνητικό βουλευτή υπονομεύουν το κύρος της Θέμιδος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ