ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΩΣ ΠΟΠ

Το μήνυμα που έστειλε ο Β. Κόκκαλης από τη Μελιβοία

«Ως κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καταβάλαμε σημαντικές προσπάθειες για την κατοχύρωση του κάστανου ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Θέλω να πιστεύω πως αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και από τους σημερινούς διοικούντες, για το καλό της περιοχής».

Τα παραπάνω σημείωσε από τη Μελιβοία όπου βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας και αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε μαζί τους ζητήματα που άπτονται κυρίως του πρωτογενούς τομέα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, αυτή της συγκομιδής των μήλων και τις επόμενες εβδομάδες του κάστανου.

Για το κάστανο δε, είπε χαρακτηριστικά πως «παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το συγκεκριμένο προϊόν τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί συνεχίζουν – και καλά κάνουν – να επιμένουν, αφού πρόκειται για ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στις διεθνείς αγορές.

Γι’ αυτό και ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενστερνίστηκα την πρόταση αγροτών και φορέων της περιοχής, ώστε το κάστανο της Μελιβοίας να αποκτήσει μοναδική ταυτότητα ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, κάτι που θα του δώσει διαβατήριο ώστε να διαπρέψει στις παγκόσμιες αγορές. Θα παρακολουθούμε στενά την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε οι προσδοκίες και οι κόποι να δικαιωθούν».

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέλαβε τέλος τη σπουδαιότητα του έργου που δρομολογήθηκε την περασμένη άνοιξη, την κατασκευή φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού στην περιοχή του Αγιοκάμπου, συνολικού προϋπολογισμού 19,197 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αρδεύσει περί τα 13.650 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.