ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ στην προχθεσινή συνεδρίαση της, αποφάσισε την συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Για τον σκοπό αυτό δρομολογεί λεωφορεία με αναχώρηση στις 2:30μμ της ίδια ημέρας από την οδό Τ.Τσιόγκα

(πρώην Καλλιθέας ).

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης το ΕΚΝΛ οργανώνει σύσκεψη Δ.Σ.-Συνδικαλιστών Σωματείων την Πέμπτη 29/08, στις 7:30μμ στην αίθουσα Συνελεύσεών του(Εργ.Πρωτομαγιάς 6).

Με αφορμή την κινητοποίηση η διοίκηση του ΕΚΝΛ σημειώνει τα εξής :

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει τo γκάζι της εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής , πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε  η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Μέσα στο καλοκαίρι  πήραμε μια πρώτη δόση από αντεργατικά μέτρα, ενώ έπεται συνέχεια όπως ήδη φαίνεται και μπροστά στην ΔΕΘ. Θέλουν να ξεμπερδεύουν και με το τελευταίο ίχνος εργατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην ασύδοτη δράση των μεγαλοεργοδοτών  και τους εργαζόμενους απροστάτευτους από την ληστρική εκμετάλλευση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που θέλουν να ζούμε.

Απέναντι σε αυτή την συνέχεια της αντιλαϊκής επίθεσης είναι ανάγκη να οργανώσουμε την δική μας απάντηση. Έχουμε την δύναμη , γι΄αυτό εντείνουν την καταστολή, σχεδιάζουν να βάλουν νέα εμπόδια στην οργανωμένη συλλογική δράση κι αγώνα  στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό ,ταξικό, διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Υψώνουμε το ανάστημά μας, συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ