Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Για προβλήματα κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου εισκόμισης των βιομηχανικών ροδάκινων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τιμή του προϊόντος θα πρέπει να αγγίζει τα 0,35€ το κιλό. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα παρακάτω:

“Οι ροδακινοπαραγωγοί του Αμπελώνα ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα με την εισκόμιση των ροδάκινων γιατί είχαν από 3 έως 4 μέρες την εβδομάδα κενό στην φετινή συγκομιδή  με αποτέλεσμα να μένουν τα ροδάκινα αμάζευτα στα δέντρα και να ωριμάζουν ούτως ώστε να υποβαθμίζεται η ποιότητα τους και να μην τα δέχεται το εργοστάσιο.

Η  τιμή που δόθηκε από τους εργοστασιάρχες των 0,26€ είναι εξευτελιστική , ενώ στην πραγματικότητα η τιμή της απολαβής προς αυτά από τους συνεταιρισμούς είναι ακόμα πιο χαμηλή στα 0,23€ -0,24€ όπως οι αγρότες – παραγωγοί του τόπου γνωρίζουν.

Οι αγρότες ζητούν τιμές με βάση το κόστος παραγωγής με κατώτερη τιμή απολαβής τα 0,35€ για να μένει ένα καθαρό κέρδος για να συνεχιστεί η παραγωγή των βιομηχανικών ροδάκινων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ