ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία.

Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία.

Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που παρακολουθήσαμε δεν απαντά στο κύριο αίτημα των πολιτών: τη σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε ότι αφορά δε την απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ κατά το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, η οποία παραμένει κυρίαρχη και στην κυβέρνηση που έχει σχηματίσει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Την αντίθεσή του με τη στόχευση των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιήθηκαν σε καταλήψεις των Εξαρχείων εξέφρασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στη μεγάλη επιχείρηση – «σκούπα» της αστυνομίας στα Εξάρχεια, υποστήριξε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο με σημαντικά αποτελέσματα και εξαρθρώσεις συμμοριών. Αυτό ήταν και παραμένει το κύριο αίτημα των πολιτών» επισήμανε στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε στη συνέχεια για τις σημερινές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ότι «παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά».
Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Επιτέλους, η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com