ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

Η ομιλία του νέου δημάρχου στην τελετή ορκωμοσίας την Κυριακή με πολλά στοιχεία από το σχέδιό του για το νέο δήμο Ελασσόνας

Σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι θα εργαστούμε με υπευθυνότητα, πίστη και ανιδιοτέλεια για τον Δήμο Ελασσόνας, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και προτάσεις, αλλά με πυξίδα τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναγνωρίζεται η ανάγκη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Συνεργασία που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και εμπνέεται από τις αξίες και τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την 1η Σεπτέμβρη κλείνει ο κύκλος των στείρων αντιπαραθέσεων και ανοίγει ο κύκλος της δημιουργικής συνεργασίας.

Την 1η Σεπτέμβρη ανοίγουμε όλοι μαζί μία νέα Πύλη Ανάπτυξης για το Δήμο μας, έναν Δήμο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, Αλλάζουμε για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση στον αγώνα για δικαιοσύνη και ευημερία.

Είμαστε όλοι κοινωνοί της ίδιας λαϊκής εντολής. Μιας εντολής για προσφορά και αλληλεγγύη.

Περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια. Πλέον ο τόπος μας, το χωριό μας, η γειτονιά μας έχουν ανάγκη από αληθινή φροντίδα και ενδιαφέρον.

Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νιώθουν την ανάγκη ο Δήμος μας να είναι δίπλα τους, να εντοπίζει άμεσα τα προβλήματα και να προωθεί αποτελεσματικές λύσεις.

Για να γίνει όμως αυτό, απαιτούνται ρηξικέλευθες επιλογές, με τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό και προσήλωση.

κυρίες και κύριοι,

Ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους με παρρησία, δύναμη και ορμή. Με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο, στον δημόσιο χώρο και στο δημόσιο χρήμα.

Ο Δημος μας χρειάζεται αλλαγές στην οργάνωσή του

αλλαγές στην επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών του,

αλλαγές στον αναπτυξιακό του προσανατολισμό.

Ονειρευόμαστε μαζί μία πολιτεία με ίσες ευκαιρίες για όλους, με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και σεβασμό στα ατομικά δικαίωματα

Κυρίες και κύριοι,

Διανύουμε μία περίοδο αμφισβήτησης στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες αισθάνονται ότι στις μικρές πόλεις και κοινότητες οι κάτοικοι δοκιμάζονται καθημερινά με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να άρει την αμφισβήτηση αυτή με λόγια. Χρειάζονται έργα και πράξεις. Χρειάζεται σχεδιασμός και πολλή δουλειά.

Προτεραιότητα όλων η δικαιοσύνη και η διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η υπεύθυνη και αποτελεσματική διοίκηση, η οικονομική και κοινωνική άνθηση της περιοχής.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο με σαφείς προτεραιότητες, συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοικων και στις δυνατότητες αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα σχέδιο για τη δημιουργία και συντήρηση των παραγωγικών υποδομών, τους οδικούς άξονες, την εσωτερική και την αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της απασχόλησης για τους νέους και όχι μόνο, σε δυναμικούς τομείς της τοπικής οικονομίας: την οικοτουριστική ανάπτυξη, την αξιοποίηση του διαδικτύου από τις επιχειρήσεις, την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, τις δράσεις εμψύχωσης των κατοίκων και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα συνεκτικό σχέδιο για την εξυπηρέτηση του πολίτη: Υπηρεσίες μιας στάσης, Γραφεία Πολιτών, παρουσία του δήμου στις δημοτικές ενότητες, τεχνικά συνεργεία άμεσης επέμβασης σε γεωγραφικούς τομείς

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα αξιόπιστο σύστημα λειτουργίας των κοινοτικών συμβουλίων με τακτικές συνεδριάσεις και ευρεία λαϊκή συμμετοχή

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα εύχρηστο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: εύκολη πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία και τις αποφάσεις του Δήμου, ηλεκτρονικές εφαρμογές για την ενημέρωση του δημότη

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο αξιοποίησης ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες επενδύουμε στην καθημερινότητα του πολίτη. Με τη συνδρομή των υπαλλήλων, των προέδρων και των συμβούλων επανασχεδιάζουμε και λειτουργούμε:

τις υπηρεσίες καθαριότητας και άρδευσης σε δύο γεωγραφικούς τομείς,

τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και τις υπηρεσίες συντήρησης υποδομών σε τρεις γεωγραφικούς τομείς.

Με σχέδιο και ρεαλισμό, με κοινωνική συμμετοχή και κοινωνική διαβούλευση, αντιμετωπίζουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των κοινοτήτων σε μικρότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ενισχύουμε τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του δήμου και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Πλέον οι δαπάνες του δήμου θα δημοσιεύονται ανά μήνα και ανά κοινότητα, ενώ η δημοσιότητα του δημοτικού συμβουλίου αναβαθμίζεται, με απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης στο κανάλι του δήμου στο διαδίκτυο.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη στη χρήση των υπηρεσιών, προβαίνοντας σε προληπτικούς και κατασταλτικούς ελέγχους σε όλο το εύρος των υπηρεσιών του δήμου.

Με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους εργαζόμαστε στενά για να γίνει ο Δήμος Ελασσόνας ο τόπος που ονειρευόμαστε να ζούμε.

Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές παρατάξεις,

Μαζί με τα τοπικά συμβούλια και τους εκλεγμένους προέδρους,

Μαζί με τους συλλογικούς φορείς σε κάθε κοινότητα,

Μαζί με τον πολίτη και την επιχείρηση

Μαζί χτίζουμε την πολιτεία που μας αξίζει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ