ΣΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη επισκέφθηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι των χορευτικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην πόλη μας μετέχοντας στην 4η χορευτική συνάντηση πολιτισμών που άρχισε χθες επισήμως στην κεντρική πλατεία και θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τους καλωσόρισε, ευχόμενος η διαμονή τους να είναι ευχάριστη τόσο για εκείνους όσο και για τους πολίτες που θα απολαύσουν τις εμφανίσεις τους σε συνοικίες της πόλης αλλά και χωριά στην ευρύτερη περιοχή και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Λάρισα. Επίσης ο κ. Καλογιάννης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην μακραίωνη ιστορία της πόλης μας επισημαίνοντας με έμφαση πως η γεωμορφολογία της, ο κάμπος και τα νερά του Πηνειού, διαμόρφωσαν πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά σ’ αυτή στο διάβα του χρόνου. Ακολούθησε ανταλλαγή συμβολικών δώρων με κάθε μια από τις μετέχουσες αντιπροσωπείες χορευτικών της Σερβίας, της Σλοβακίας και της Παραγουάης.

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκαν  σήμερα το πρωί οι χορευτικές ομάδες Fs Lipovec (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Nikola Tesla (ΣΕΡΒΙΑ), Mita Rory (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) και οι διοργανωτές πολιτιστικοί σύλλογοι της «4ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών» Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», Μ.Ε.Σ. Γλαύκης, Μ.Ε.Σ. και Π.Σ.  Πυργετού.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των συγκροτημάτων που παίρνουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις και αντάλλαξε μαζί τους αναμνηστικά δώρα. «Η ενασχόληση με την παράδοση προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εθνική ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παράδοση, η οποία αποτελεί μια σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας, που δίνει τη δυνατότητα της επικράτησης του Δικαίου πάνω στη Δύναμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή ώστε να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία για παραγωγική αντίσταση. Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον και δουλεύουμε για τη βιωσιμότητα στην πολιτιστική κληρονομιά» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας προς τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...