ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Το λεγόμενο «επιτελικό» κράτος με το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αντικαθιστούσε το δήθεν «κομματικοποιημένο» κράτος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έπνευσε τα λοίσθια πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μετά την κραυγαλέα παράκαμψη του ΑΣΕΠ για τον διορισμό εκλεκτών του κ. Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την εκτός ΑΣΕΠ πρόσληψη 1500 εξωτερικών φρουρών, το «βόλεμα» στρατιάς δημοσιογράφων στην αυλή του πρωθυπουργού, την τακτοποίηση ακόμα και ποινικά διωκόμενων κολλητών του κ. Γεωργιάδη και άλλων περιστατικών που πρόλαβαν ήδη να καταγραφούν στην επικαιρότητα, έρχεται με πυγμή η ΔΑΚΕ Υγειονομικών Θεσσαλίας να επιβεβαιώσει ότι η Νέα Δημοκρατία εργάζεται για την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς, θυμίζοντας εποχές Ροδόπουλου.

Ανησυχώντας μετά την ανακοίνωση των νέων διοικητών στις ΥΠΕ της χώρας, στους οποίους περιλαμβάνονται και ορισμένοι που φαίνεται ότι δεν είναι «επαρκώς» δεξιοί, οι Θεσσαλοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ξεκαθάρισαν ότι στις επικείμενες τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα «πολλά και ικανά» στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Λέτε, αλήθεια, να δούμε να τοποθετούνται στα νοσοκομεία της περιοχής ορισμένοι αποτυχόντες βουλευτές ή δήμαρχοι, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη μείνει κανείς ημέτερος παραπονεμένος;

Στην πραγματικότητα, εκείνο που πρέπει να συμβεί με τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, είναι αυτές να τοποθετηθούν με βάση τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο οι διοικήσεις προέκυπταν από επιτροπή κρίσης, μέσω αντικειμενικών κριτηρίων, ώστε να αναλάβουν πραγματικά ικανά και έμπειρα στελέχη, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση.

Αρκεί, βέβαια, να μην έχει κιόλας καταργηθεί νύχτα και αυτός ο νόμος, από τους εμπνευστές του … επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ