ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το μήνυμα της Στ. Μπίζιου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής σε πανεπιστήμια της χώρας

Με την ανακοίνωση των Βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2019 η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ικανοποίησης για χιλιάδες μαθητές και για τις οικογένειες τους, αφού τελειώνει ένα δύσκολο ταξίδι που ξεκίνησε πριν χρόνια. Εύχομαι στους νέους πλέον, φοιτητές να έχουν μια συναρπαστική φοιτητική πορεία, απολαμβάνοντας γνώση και εμπειρία, σε μια μοναδική για κάθε άνθρωπο περίοδο στη ζωή του.

Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε η φοιτητική πορεία τους να μην μένει ένα γράμμα κενού περιεχομένου αλλά να συνδυάζεται με την αγορά εργασίας και την επίτευξη των προσωπικών στόχων του καθενός. Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει και να παρακολουθούν τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, τόσο στην επιστήμη όσο και στην κοινωνία και να δίνει τη δυνατότητα επιλογής στους φοιτητές ώστε να αναπτύσσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητες τους.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου που ψηφίσαμε πριν λίγες μέρες στη Βουλή θα δώσει την δυνατότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν ξανά χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και στους φοιτητές να ζυμώνονται ελεύθερα με τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης της εποχής μας.

Ο δρόμος για μια καθολική επανάσταση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι μακρύς και επίπονος. Αγκυλώσεις και νοοτροπίες του χθες θα υψώνονται ως τεχνητά εμπόδια με στόχο να καθυστερούν τις αλλαγές που είναι αναγκαίες. Οφείλουμε ως κυβέρνηση να συνεργαστούμε στενά με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για τις αλλαγές που πρέπει να συμβάλλουν στην μεταρρύθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. Το σχέδιο μας είναι έτοιμο και η κοινωνία ακόμα πιο έτοιμη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ