Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ!

Ο Μ. Χαρακόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων και των αποτελεσμάτων

«Η ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων συμπίπτει με την εκκίνηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της και την εξάλειψη χρόνιων παθογενειών».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την γνωστοποίηση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συγχαίρει «όλα τα παιδιά που είδαν σήμερα τα ονόματά τους ανάμεσα στους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά επιβράβευση της πολύχρονης προσπάθειάς τους για κατάκτηση της γνώσης. Η επιτυχία τους είναι αναμφίβολα προσωπική, καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής τους εργασίας, ωστόσο σε αυτήν έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο οι δάσκαλοί τους, που με ευσυνειδησία τα καθοδήγησαν στην μελέτη τους, όσο και οι γονείς τους που στάθηκαν πάντοτε στο πλευρό τους. Για τους νεοεισαχθέντες ξεκινά μια νέα περίοδος στη ζωή τους, με καινούργιες προκλήσεις και στόχους. Εύχομαι η πανεπιστημιακή τους διαδρομή να τους προσφέρει την χαρά στο ταξίδι της γνώσης και τα εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική τους διαδρομή.

Για όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν σε κάποια σχολή, ας γνωρίζουν ότι η ζωή προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να σταδιοδρομήσει κανείς, αρκεί να το θέλει.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων συμπίπτει με την εκκίνηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της και την εξάλειψη χρόνιων παθογενειών, όπως το άσυλο. Η κατάργηση του ασύλου ανομίας δίνει τη δυνατότητα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να επιστρέψουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, καθηγητές και φοιτητές, βάζοντας ένα τέλος στα θλιβερά φαινόμενα της βίας και της ασυδοσίας των προηγούμενων ετών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ