Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα στη Λάρισα

Ιδιαιτέρως… θερμή αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (19.00), στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ζητά από την Περιφέρεια «να σταματήσει το έγκλημα που διεξάγεται σε βάρος πολιτών και περιβάλλοντος» με την καύση σκουπιδιών

από την ΑΓΕΤ στο Βόλο.

Πληροφορίες που έρχονται από τη γειτονική πόλη αναφέρουν πως πλήθος σωματείων και επαγγελματικών φορέων θα παραστεί στη συνεδρίαση διεκδικώντας το ίδιο, όπως και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, η οποία συμμετέχει διεκδικώντας την άρση της άδειας καύσης σκουπιδιών και στηρίζοντας την κίνηση της ΛΑΣΥ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κομβόι ΙΧ θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα από το Βόλο με κατεύθυνση τη Λάρισα, ενώ τη στήριξή τους στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ήδη το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», το Σωματείων Καθαριστριών Μαγνησίας, ο Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Π.Θ., το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Μαγνησίας κλπ.

Θυμίζουμε πως την επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, Γιώργος Λούμας και Αστέρης Χαλάτσης, οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων να ενημερωθούν αν και ποιες  πρωτοβουλίες θα πάρει η Περιφέρεια για να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αδειοδοτούν την καύση και τη μεταφορά RDF/SRF και τοξικού ΠΕΤ – ΚΟΚ, καθώς επίσης αν θα τροποποιήσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και θα απαλείψει κάθε σχεδιασμό για παραγωγή υλικών για καύση και διάθεσή τους στη βιομηχανία για καύση.

Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούν μάλιστα την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών της, σταματώντας να κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και ΠΕΤ–ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ