ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 60ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μεγάλη συναυλία με την Πάολα σήμερα το βράδυ

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια τη 60ης Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα, από τον απερχόμενο δήμαρχο Π. Σαρχώση παρουσία του νέου δημάρχου Γ. Κόκουρα, παλιών και νέων δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Σαφώς πιο λιτή από άλλες χρονιές η φετινή γιορτή, με λιγότερα δρώμενα και λιγότερους εκθέτες, έδωσε όμως τη δυνατότητα να αναδειχθούν το συνεταιριστικό οινοποιείο, τα τοπικά οινοποιεία και τα ποιοτικά κρασιά της περιοχής που είναι άλλωστε και ο σκοπός της γιορτής.

Τη γορτή άνοιξε ο απερχόμενος αντιιδήμαρχος Αμπελώνα Γιώργος Κουτσοδήμος, ενώ είχε προηγηθεί αγιασμούς από τους ιερείς του Αμπελώνα.

Στα χθεσινά εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Σαρχώσης ο οποίος στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την απερχόμενη δημοτική αρχή για να αναδειχθεί το κρασί και το σταφύλι της περιοχής .y

Χαιρετισμό απίσης απηύθυνε και ο νέος δήμαρχος που τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των αμπελουργών και θα συνεχίσει τις προσπάθειες στήριξης και ανάδειξης σταφυλιών, κρασιών και αποσταγμάτων.

ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ

Στη συνέχεια οι επίσημοι επισκέφθηκαν τους εκθέτες – οινοποιούς και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που προσφέρονταν από τον καθένα.

Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία του Λ. Λιβιεράτου ενώ το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο οποίο κυριαρχεί η σημερινή εμφάνιση της Πάολα έχει ως εξής

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.08

από 11:00 έως 13:00

  • Εικαστικές δημιουργίες για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα σε συνεργασία με την εικαστικό κ. Ζωή Καραμαλίγκα

από 19:00 έως 21:30

  • Γνωριμία με τους οινοποιούς της περιοχής μας
  • Γλυκές γεύσεις μούστου από το Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα
  • Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων, στις 21:00

στις 22:00

  • Συναυλία με τους Πάολα και Γιώργο Παπαδόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 01.09

από 11:00 έως 13:00

  • Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα

στις 21:00

  • Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων

στις 22:00

  • Δημοτικά τραγούδια και χοροί με τους Γιάννη Καψάλη, Γιώτα Γρίβα, Μάκη Τσίκο, Μαρία Καλαντζή και Ζήση Κασιάρα 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ