ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κείμενο του διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Αμπελώνα Σωτήρη Μπλάνα

Το σχολείο είναι ο χώρος που είναι φτιαγμένος με όνειρα και προβληματισμούς, με σχεδιασμούς και ταλαντεύσεις, με προσδοκίες και απογοητεύσεις. Εδώ ο φαντασιακός κόσμος εξορθολογιζεται με τα συναισθήματα την κοινωνικό ποίηση,  την συλλογικότητα. Αναζητά  τις ισορροπίες  ανάμεσα στο εγώ με το εμείς.

Το σχολείο πρέπει να δίνει στα παιδιά κατευθύνσεις, οράματα, ελπίδες. Πρέπει να είναι αφύπνιση συνειδήσεων και έμπνευση για κάτι καλύτερο. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της κοινωνίας. Είναι καθήκον, επομένως, του σχολείου να βοηθάει τα  παιδιά να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον.

Πρέπει να τους δίνει τη δυνατότητα να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα. Δεν πρέπει να βάζει περιορισμούς στη δημιουργικότητα και στη φαντασία.  Χρειάζεται, επομένως, κλίμα που να προσφέρει ασφάλεια την δυνατότητα να καλλιεργήσει τις δεξιότητες του.

Με αυτό το πνεύμα πορεύτηκε  η απελθούσα   Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόεδρο της την κα. Ρούλας Σουρλαντζή και τα μέλη της. Σε όλη την διάρκεια της θητείας τους φρόντισαν να εξοπλίσουν τα σχολεία  ενισχύοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας έτσι ώστε  εκπαιδευτικοί και μαθητές να εργάζονται απερίσπαστα.

Ένα  από τα τελευταία πράγματα που μερίμνησε ήταν να εξοπλίσει με κιτ Ρομποτικής τα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον (1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου  και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα). Επίσης προχώρησε  στην αγορά ψυγείου και 10 κρεβατιών για την έναρξη της λειτουργίας του Ολοήμερου τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Σωτήρης Μπλάνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ