ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΩΛ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (ΦΩΤΟ)

Απ. Καλογιάννης: Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής

Με κάθε επισημότητα, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου, αλλά και σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων

και των εκλεγμένων προέδρων και συμβούλων κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

«Η νέα δημοτική  περίοδος που ξεκινάει, αποτελεί για το Δήμο Λαρισαίων τη φυσική εξέλιξη και συνέχεια της θητείας που ολοκληρώνεται σήμερα, μια θητεία κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την πορεία της Λάρισας στο μέλλον. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει, καθώς βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, που πρόσθεσε πως «η ορκωμοσία δεν αφορά σε τυπική διαδικασία, αλλά για όρκο που υπηρετεί αρχές και αξίες».

Αναφερόμενος στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής ο κ. Καλογιάννης στάθηκε στα μεγάλα έργα (ΣΒΑΚ, ΕΘΙΑΓΕ, Αρχαίο Θέατρο κλπ.), ως αποτέλεσμα σημαντικής δουλειάς που έβαλε τις βάσεις για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική και κυρίως την ανθρωπιστική κρίση που βίωσε ο τόπος.

«Θα δούμε περισσότερα στη Λάρισα γιατί το ορίζουν οι δυνατότητες της πόλης», ανέφερε ο δήμαρχος, επικεντρώνοντας σε τρεις άξονες: την ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής και την άριστη εξυπηρέτηση του πολίτη και την παροχή γνώσης και εργαλείων προκειμένου από το ατομικό να πάμε στο συλλογικό.

«Ως  άνθρωποι του διαλόγου, της συνεννόησης και της σύνθεσης θεωρούμε την συνεργασία στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκαιότητα και όρο απαραίτητο για την πρόοδο του τόπου μας. Είμαι πεπεισμένος πως ανάλογη θα είναι η διάθεση και από τις άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δηλώνω για μια ακόμη φορά πως θα είμαι δήμαρχος όλων των Λαρισαίων», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για να ακολουθήσει θρησκευτικός και πολιτικός όρκος και υπογραφή του πρακτικού από το δήμαρχο και τους επικεφαλής, ενώ η τελετή άνοιξε με μουσικά κομμάτια συνοδεία πιάνου και βιολιού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ