ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΩΤΙΚΟ ΜΗΛΟ

Παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα εγκαίναι της γιορτής που είναι αφιερωμένη στο εμβληματικό προϊόν της επαρχίας

Στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις κατά τις ημέρες διοίκησής του στο υπουργείο, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, στον χαιρετισμό του στην 24η Γιορτή Μήλου Αγιάς.

Ο κ. Κόκκαλης εξήγησε πως «με συντονισμένες προσπάθειες μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, στρώσαμε το «κόκκινο χαλί» στο μήλο της Αγιάς, ώστε να γίνει αποδεκτό σε μεγάλες αγορές του πλανήτη, όπως αυτή τη Ινδίας. Και μάλιστα αυτό συνέβη σε μία περίοδο όπου τα πολυσύνθετα προβλήματα στη διεθνή διπλωματική σκηνή – όπως το Ρωσικό εμπάργκο – πίεζαν αφόρητα πολλά ελληνικά αγροτικά προϊόντα με υψηλή εξαγωγιμότητα».

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης στην έναρξη των διαδικασιών αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνοντας πως «η ολοκλήρωση αυτής της δρομολογηθείσας αλλαγής θα σημάνει και την αντιμετώπιση των καιρικών προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ολοένα και περισσότερο οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, καθώς ο νέος κανονισμός θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των παραγωγών ιδιαίτερα υπό τις πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή. Ευελπιστούμε η νέα κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις σκέψεις να παραδώσει την αγροτική ασφάλιση στους ιδιώτες, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ