ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Χαιρετισμός του Πέτρου Κρίκη στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλιου Λαρισαίων»

Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες Λαρισαίους και Λαρισαίες που στήριξαν και ανέδειξαν την Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας 3η  δύναμη στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στις δημοτικές κοινότητες του Δ. Λαρισαίων. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό του Λαρισαϊκού λαού

και θα αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε μέτρο και νόμο που υποβαθμίζει τη ζωή του, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι σκιαμαχίες του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία τον εκλογικό νόμο και το σύστημα διοίκησης των δήμων, δεν μπορούν να συσκοτίσουν την ταύτισή τους στο βάθεμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Διοίκηση και την ευθυγράμμιση της με τους στόχους της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του αστικού κράτους.

Άλλωστε, λίγες μέρες πριν υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ, με βάση την οποία οι προϋπολογισμοί των δήμων που θα συνταχθούν το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τις κατευθύνσεις των μνημονίων και της ενισχυμένης εποπτείας. Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε τα προηγούμενα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιβόητη «αποκέντρωση» και «αυτοτέλεια» των δήμων, στοχεύει στην αποδέσμευση περισσότερων κεντρικών πόρων, ώστε να κατευθύνονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελούν καπιταλιστικούς  στόχους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια και είναι ενιαίοι για όλες τις αστικές κυβερνήσεις. Σε άλλες χώρες της ΕΕ τέτοιες ανατροπές έχουν ήδη γίνει και τις επιπτώσεις τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Γι’ αυτό και νόμοι όπως ο «Καποδίστριας», ο «Καλλικράτης», ο «Κλεισθένης Ι», προπαγανδίστηκαν με φιλολαϊκούς βερμπαλισμούς, για να γίνονται δεκτοί πλατιά από τους εργαζόμενους, καταλήγοντας να είναι εργαλεία ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό το φανερώνει η πείρα μας αν την αξιολογήσει ο κάθε βιοπαλαιστής σωστά.

Με το αντιδραστικό πλαίσιο και του τελευταίου νόμου συμφωνεί η δημοτική αρχή Λάρισας που στηρίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, κ.α. όπως και οι άλλες παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συμφωνούν δηλαδή στο να αντλούν οι δήμοι τα κύρια έσοδά κατευθείαν από τις τσέπες των δημοτών με την υπερφορολόγηση τους, την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αναγκών όπως η Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια,  της ακίνητης περιουσίας, του περιβάλλοντος, ανοίγοντας το δρόμο στους λεγόμενους επενδυτές, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε και καταψήφισε όλα αυτά τα χρόνια τις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση. Αποκάλυψε τις συνέπειες που θα έχουν για το λαό και ανέδειξε τις ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, που πίσω από τον καβγά για τα επιμέρους ζητήματα διαχείρισης, κρύβουν τη συμφωνία τους στο σχεδιασμό για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προσαρμογή των δήμων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στη λειτουργία τους είτε ως αυτοτελών επιχειρήσεων, είτε με συμπράξεις με το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Απέναντι σε όλα αυτά θα σταθούμε και στη νέα θητεία οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα και έξω από τα συμβούλια, δίνοντας μάχη για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, στηρίζοντας τους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Παλεύοντας κι από αυτό το μετερίζι για να μπουν εμπόδια στην βαρβαρότητα, να ενισχύεται η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μέσα από τη συμπόρευση μας, ως εκλεγμένοι, με το λαϊκό κίνημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ