ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Λάρισας που θα απαντήσει με απεργιακό αγώνα στα σχέδια της κυβέρνησης

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καταγγέλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ετοιμάζεται να φέρει άμεσα ένα νέο νομοθέτημα-τερατούργημα για να δυναμώσει η παρέμβασή της και η παρέμβαση των εργοδοτών στην λειτουργία των συνδικάτων, βάζοντας νέα εμπόδια και στο δικαίωμα στην απεργία.

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προλάβει καταστάσεις, να εμποδίσει να εκφραστεί κάθε διάθεση αγωνιστικής αντίδρασης απέναντι στην βαρβαρότητα που έχουν διαμορφώσει στην ζωή μας με την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Με τις τροπολογίες που ετοιμάζει για το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών» , την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για την  απεργία στοχεύει να απονευρώσει τα σωματεία από κάθε συλλογική λειτουργία, καταργώντας ουσιαστικά τα καταστατικά τους και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως λίγες ημέρες πριν ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο με αφορμή δήθεν την προστασία των προσωπικών δεδομένων το οποίο εξασφαλίζει την δυνατότητας παρακολούθησης των εργαζομένων, συλλογής στοιχείων για αυτούς από τους εργοδότες με διάφορα προσχήματα.

Δεν την έπιασε  ο πόνος την κυβέρνηση , για την δημοκρατία στα συνδικάτα όταν η ίδια κυβερνά με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος. Κουβέντα επίσης δε λέει άλλωστε και κανένα μέτρο δεν παίρνει για το «βασίλειο της τρομοκρατίας» που επικρατεί στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιδιώκει βάζοντας σε εφαρμογή τις απαιτήσεις του ΣΕΒ είναι να εξασφαλίσει πως δεν θα εμποδίζεται η υλοποίηση αυτής της απάνθρωπης πολιτικής από την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων και του λαού μας.

Η επίθεση αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να δημιουργηθεί αυτό που λέει η κυβέρνηση «ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα». Έχει στόχο το δικαίωμα στην συλλογική δράση και αγώνα των εργαζομένων και του λαού μας. Θέλουν να κάνουν τα σωματεία υποχείρια των εργοδοτών, πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις τους.  Διαμορφώνεται ένα σύνθετο κι ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο που θα προβάλλει ως ένα πολύ ισχυρό εμπόδιο σε κάθε αγωνιστική διάθεση.  Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί  τσακισμένα δικαιώματα και υποταγμένους εργαζόμενους.

Ο αγώνας ενάντια στις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης είναι αγώνας για την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων. Γνωρίζουν πως αυτή είναι η δύναμη  των εργαζομένων και θέλουν να απαλλαγούν από αυτό τον κίνδυνο. Γι΄αυτό είναι αγώνας που αφορά κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνάδελφο.  Το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε συλλογικά, κατακτήθηκε με αγώνες και δεν θα το παραδώσουμε στην εργοδοσία.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη τολμήσει να φέρει στην βουλή τις συγκεκριμένες τροπολογίες. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

Καλούμε τα σωματεία , τους  εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να προετοιμαστούμε άμεσα να δώσουμε αποφασιστική απάντηση μέσα από απεργιακή κινητοποίηση όποτε επιχειρήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε όσα σχεδιάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ