Ν. ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΠΟΛΗ

Η παρέμβαση του επικεφαλής της Ορμής Ανανέωσης στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του δήμιυ Λαρισαίων

Με μεγάλη τιμή και αίσθημα ευθύνης η «Ορμή Ανανέωσης» συμμετέχει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων. Σας ευχαριστούμε όλους για τη θερμή υποδοχή. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενστερνίστηκαν το όραμά μας για την πόλη και επιδοκίμασαν την άλλη αντίληψη

που προσπαθούμε να φέρουμε.

Για εμάς, ο Δήμος της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας πρέπει να έχει σχέδιο για το πώς θα αναπτυχθεί η πόλη τα επόμενα 20-30 χρόνια. Για το πώς θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι του να μπορούν να ανοίξουν ή να βρουν δουλειές και να δημιουργήσουν οικογένειες στη Λάρισα. Και για το πώς θα γίνει μία πραγματικά αξιοβίωτη πόλη για όλους.

Το έχουμε πει πολλές φορές: ο Δήμος δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με τα σκουπίδια, τις λακκούβες στους δρόμους, και τα πεζοδρόμια, χωρίς να σημαίνει ότι και αυτά δεν είναι σημαντικά. Τα θεωρούμε εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα ζητήματα. Χρειάζεται όμως άλλη αντίληψη συνολικά.

Χαρακτηριστικό το προχθεσινό παράδειγμα του ΑΤΕΙ Λάρισας. Όσο ο Δήμος και η Περιφέρεια έμειναν αδρανείς, το ΑΤΕΙ καταργήθηκε μαζί με τις πιο σημαντικές σχολές του και τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν στη θέση τους σήμερα, αποδοκιμάστηκαν από τους φοιτητές και έχουν βάση κοντά στο 5. Για ποια ποιότητα και ποια πανεπιστημιακή έρευνα θα μιλάμε αύριο; κάποιοι θεώρησαν υπερβολική την παρέμβασή μας αυτή, όπως και την πρότασή μας για την ίδρυση του Ιπποκράτειου Πανεπιστημίου Λάρισας, όμως δυστυχώς η πραγματικότητα δεν δικαιολογεί κανέναν που επιλέγει να κρύβεται πίσω από τις εν στενώ αρμοδιότητες ενός Δήμου. Ο Δήμος της Λάρισας οφείλει να είναι πρωτοπόρος και να παρεμβαίνει παντού. Δεν μπορεί να κυβερνάται με κομματικές επιταγές.

Για εμάς επίσης, η Λάρισα πρέπει να σταματήσει να είναι αντιπαραγωγική πόλη και να αλλάξει λογική και δομές στην παραγωγή. Από την προεκλογική κιόλας περίοδο θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες της πόλης μας:

α) προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας,

β) Ιπποκράτειο Πανεπιστήμιο Λάρισας,

γ)  Δημογραφικό πρόβλημα δ) ανάπτυξη τομέων στην πόλη, όπως: τουρισμός, υγεία,  ενεργεια, μεταφορές, logistics κτλ

ε) πρωτογενής τομέας, Με αγροτική έρευνα, ανάπτυξη νέων καλλιεργειών, πιστοποίηση προϊόντων και διεθνής αναγνώριση, στ) Αρχαίο Θέατρο και Πηνειός ποταμός,

ζ) Λάρισα εξυπνη – ηλεκτρονική πόλη.

Αυτά Όμως χρειάζονται πραγματική βούληση, διάθεση για συγκρούσεις και όχι δημοτικές παρατάξεις – μαριονέτες των κομμάτων. Εδώ θα είμαστε για να κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα. Για να προτείνουμε συγκεκριμένες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανά τομείς,  ανά συνοικία, ανά χωριό.

Ηδη δεκάδες νέοι εξειδικευμένοι άνθρωποι βρίσκονται στις ομάδες εργασίας της Ορμής Ανανέωσης και επεξεργάζονται θέματα για όλα τα ζητήματα της πόλης. Και θα παρέχουμε τη συνδρομή μας σε ό,τι θετικό γίνεται. Θα είμαστε όμως και δυναμικά απέναντι σε ό,τι θεωρούμε πως έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνίας.  Ευχόμαστε καλή συνεργασία και καλή θητεία σε όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ