ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΔΕΗ ΟΙ “ΦΩΣΤΗΡΕΣ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!  

Ο Μ. Χαρακόπουλος με αφορμή το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της επιχείρησης

Για «απύθμενο θράσος και παντελή έλλειψη αισθήματος ευθύνης» κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση, «η οποία αντί να απολογηθεί εμφανίζεται ως κατήγορος στην αγωνιώδη προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ» ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής,

βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, με αφορμή την ενημέρωση για το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής, στην οποία μετέχει, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μια από τις μεγαλύτερες ωρολογιακές βόμβες που άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή της ΔΕΗ. Επί 4,5 χρόνια ακολουθήθηκε μια καταστροφική πολιτική που οδήγησε την εταιρεία στα όρια της χρεωκοπίας, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει άμεσα να την αποτρέψει, ‘‘βγάζοντας τα κάστανα από την φωτιά’’.

Δείχνει, πράγματι, απύθμενο θράσος και παντελή έλλειψη αισθήματος ευθύνης η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αντί να απολογηθεί εμφανίζεται ως κατήγορος στην αγωνιώδη προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ. Λησμονούν οι “φωστήρες” του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εταιρεία είχε το 2014 κέρδη 90 εκατομμύρια ευρώ και η προηγούμενη κυβέρνηση την παρέδωσε με ζημίες 903 εκατομμύρια ευρώ! Αποσιωπούν ότι, ελαφρά τη καρδία, εγκατέλειψε το σχέδιο της ‘‘μικρής ΔΕΗ’’ και συμφώνησε σε μια πρωτοφανή στα χρονικά δωρεάν διάθεση μέρους της παραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες ανταγωνιστές σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, ενώ εκτοξεύθηκε ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών. Για όλα αυτά θα πρέπει να δοθούν, ως οφείλεται, σαφείς απαντήσεις και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως μας ανέλυσε ο αρμόδιος υπουργός, θα επιδιώξει πάση θυσία να σώσει τη ΔΕΗ, γιατί η τύχη της είναι, χωρίς υπερβολή, συνυφασμένη με την τύχη και την πορεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χωρίς να μετακυλίει το τεράστιο κόστος της διάσωσης στους καταναλωτές, λαμβάνει μια σειρά από μέτρα που φιλοδοξούν να αποτρέψουν άμεσες δυσάρεστες εξελίξεις και εν τέλει να στήσουν την εταιρεία και πάλι στα πόδια της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ