VAR ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΛ

Με ένα πέναλτι που αν μη τι άλλο θα «σηκώσει» μεγάλη κουβέντα η ΑΕΛ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ στο ARENA, όπου και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της SL αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου να αποχωρούν τελικά από το γήπεδο που δεν γέμισε γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-1.

Η φάση που «άναψε» για τα καλά το παιχνίδι έγινε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Ευαγγέλου κάνοντας χρήση του VAR έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Ελ Αραμπί (το «πάγωμα» της εικόνας του συνδρομητικού δείχνει επαφή του Μπέρτου στη φτέρνα του αντιπάλου του!), με τον Βαλμπουενά να νικά τον Κρίστινσον από τα 11 βήματα γράφοντας το 0-1 για τους ερυθρόλευκους, ενώ στο 14’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, όταν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έκανε την κοντινή κεφαλιά, ωστόσο ο Κρίστινσον είπε «όχι» απομακρύνοντας σε κόρνερ!

Σαφώς επηρεασμένη από την αρνητική εξέλιξη του παιχνιδιού η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει χωρίς να βγάλει τη μεγάλη φάση, την ώρα που πριν ακόμη συμπληρωθεί το 25λεπτο ο μεγαλομέτοχός της Α. Κούγιας είχε προχωρήσει ήδη σε δύο προσωπικές δηλώσεις κατά την διαιτητικής απόφασης, βάζοντάς τα με τον υπεύθυνο του VAR Αρ. Διαμαντόπουλο αλλά και εμπλέκοντας και τον ομόλογό του της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη στον καταλογισμό του πέναλτι!

Στο 33’ ο Κρίστινσον δήλωσε και πάλι παρών αποκρούοντας σουτ του Ομάρ, ενώ στο 35’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ (κατόπιν εξέτασης του VAR). Χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του αγώνα για να δούμε αξιόλογη φάση από την ΑΕΛ, όταν στο 45’+2’ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Μπουχαλάκης απρόσεκτα «έστρωσε» στον Ντάουντα, αλλά ο επιθετικός των «βυσσινί» έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της ΑΕΛ έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο (Ζίβκοβιτς και Σετσέροβιτς απείλησαν τον Σα), ενώ στο 55’ ο Μεριά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ευαγγέλου υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Τυνήσιου ακυρώνοντας σωστά το τέρμα.

Στο 69’ η ΑΕΛ βρέθηκε στην επίθεση, ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στην αγκαλιά του Σα.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των παικτών του Ολυμπιακού, ενώ στο 80’ ο Μπούστος εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Σα σε ετοιμότητα βγήκε “καθαρίζοντας” τη φάση.

Στο 90’ ήταν η σειρά του Φιλίποβιτς να φανεί απειλητικός, καθώς βγήκε στην πλάτη του Σισέ, αλλά ο κίπερ του Ολυμπιακού με έξοδο μπλόκαρε την μπάλα και στις καθυστερήσεις το γήπεδο «σηκώθηκε» όταν ο Φατιόν εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν, η μπάλα στρώθηκε στον Μπούστος το σουτ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, με την ΑΕΛ να κρατά την καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και τα παράπονα για το καθοριστικό όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πέναλτι που δόθηκε με τη χρήση του VAR.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Νούνιτς), Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (60’ Καμαρά), Ποντένσε (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Σχολιάζοντας το πέναλτι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλ. Κούγιας ανέφερε:

«Δύο Κυριακές, δύο πέναλτι από VAR, δύο πέναλτι που δεν τα έδωσε ο διαιτητής του αγώνα, που ήταν τρία μέτρα από τη φάση και τα έδωσε ο διαιτητής του VAR.

Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Μελισσανίδης για να μας ρίξει, όπως υποσχέθηκε, θα βοηθάει και τον Ολυμπιακό…»

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B Olympiacos FC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ