ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σαν βόμβα έσκασε πρόσφατα η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι σε περίπτωση που τα πρώην στρατόπεδα αποδοθούν στους δήμους «θα γίνουν εστίες εγκληματικότητας» και η ιδανική λύση

για να σωθούν οι πολίτες από την ανομία είναι τα πρώην στρατόπεδα να γίνουν επενδύσιμοι χώροι (εμπορικά κέντρα κ.λπ.) με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Σημοσίου Ιδωτικού Τομέα).

Τουλάχιστον άκαιρη η τοποθέτηση του κ. Σιμόπουλου με δεδομένο ότι εδώ και αρκετά χρόνια δήμοι και τοπικές κοινωνίες περιμένουν πώς και πώς να φύγουν στρατόπεδα από πόλεις και οι εΚτάσεις να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Τώρα αντί να αποδοθούν στις κοινωνίες με το σκεπτικό του κ. Σιμόπουλου θα δοθούν σε φίλους επιχειρηματίες που θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις φιλέτα και θα κάνουν “επενδύσεις” με γνώμονα το σμφέρον της τσέπης του.

Αν μη τι άλλο η λογική “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι” που εξέφρασε ο γαλάζιος βουλευτής είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και επικίνδυνη, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα που όλοι μιλάμε για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής οι χώροι πράσινου μέσα στις πόλεις είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ