ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΙΕΚ

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του νέου δημάρχου Νίκου Γάτσα

Το 2018 λειτούργησε προς ικανοποίηση όλων  η Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα, η οποία, όπως ήδη είναι γνωστό, τον πρώτο χρόνο θα λειτουργούσε  ως ειδικότητα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας στο χώρο της σχολικής μονάδας του ΕΠΑΛ Ελασσόνας. Για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Ελασσόνας,

η σχολή θα μεταφερότανε  στον χώρο του παλιού καπνεργοστασίου της περιοχής, εκεί όπου προβλεπότανε  να γίνουν εργασίες ανακαίνισης μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

Προ ημερών και συγκεκριμένα στις 20/8/2019 το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση των ειδικοτήτων  στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ). Οι ειδικότητες που θα μπορούν να καταρτιστούν οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ καθορίστηκαν μετά και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας.

Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι το 2ο ΙΕΚ Λάρισας δεν προβλέπει τη δημιουργία τμήματος Σχολής Γαλακτοκομίας για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Συγκεκριμένα το τμήμα της Σχολής Γαλακτοκομίας εγκρίθηκε για τη νέα χρονιά στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Καρδίτσας.

Ειδικά μετά από δηλώσεις της διοίκησης του κ. Ευαγγέλου για μεγάλο αριθμό σπουδαστών, ήταν δυσάρεστη έκπληξη η μη έγκριση νέας εκπαιδευτικής σειράς για το ΙΕΚ στην Ελασσόνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας επικοινώνησε με τον διευθυντή του 2ου ΙΕΚ Λάρισας κ. Γιώργο Ραφτούλη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον νέων σπουδαστών για την εκπαιδευτική σειρά 2019-2020. Επίσης τονίστηκε ότι ο αριθμός των σπουδαστών κατά την σχολική χρονιά 2018-2019 ήτανε μόλις 14 ατόμων.

Πραγματικά αναρωτιέται κανείς, γιατί ο κ. Ευαγγέλου δεν ζήτησε τη λειτουργία του τμήματος Γαλακτοκομίας στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας (παράρτημα Ελασσόνας) για την εκπαιδευτική σειρά 2019-2020! Ο κ. Ευαγγέλου είχε δεσμευτεί να είναι στο πλευρό όλων, ώστε να ξεπεραστούν όσα προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Φαίνεται όμως ότι προείχαν οι εκλογές και η προεκλογική εκστρατεία για τον κ. Ευαγγέλου και την ομάδα του, με αποτέλεσμα να χαθεί προς το παρόν η ευκαιρία συνέχισης της Σχολής Γαλακτοκομίας. Κανένας νέος σπουδαστής λοιπόν για φέτος στο ΙΕΚ Γαλακτοκομίας Ελασσόνας εξαιτίας της «ανυπαρξίας» της διοίκησης Ευαγγέλου… Έμειναν μόνο τα ωραία λόγια και οι εμβληματικές επικεφαλίδες στα προεκλογικά φυλλάδια! Κρίμα…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com