“ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ”! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΔΕΗ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα σε τηλεοπτική εκπομπή

«Το 2014 η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήταν 2 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, η αξία της έφτανε μόλις τα 300 εκατομμύρια, λόγω των ενεργειών της προηγούμενης Κυβέρνησης.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, στον τηλεοπτικό σταθμό ONE και τους Ανδ. Παπαδόπουλο, Θαν. Φουσκίδη και Μπ. Αντωνοπούλου, προσθέτοντας:

«Το 2014, λίγο πριν την προεδρική εκλογή, είχαμε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”, την οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε μόλις εξελέγη και αντικατέστησε με μία ΔΕΗ “κουτσουρεμένη” και χρεοκοπημένη. Υπήρχαν ανείσπρακτες οφειλές δις και έπαιρναν κοινωνικό τιμολόγιο άτομα με επαύλεις στα βόρεια προάστια. Όπως φαίνεται, δε, από δημοσίευμα της Εφημερίδας “Θέμα της Κυριακής”, η προηγούμενη Κυβέρνηση ήξερε, πολύ καλά, την πραγματική κατάσταση και είχε ενημερωθεί από την οικονομική διευθύντρια της ΔΕΗ. Παρόλα αυτά, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Κυβέρνησής μας αποπνέει εμπιστοσύνη, καθότι, μόλις ανακοινώθηκε, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ανέβηκε στα 500 εκατομμύρια Ευρώ».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επεσήμανε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ως αντιπολίτευση την ίδια τακτική, που ακολουθούσε ως κυβέρνηση, δηλαδή τα “fake news”. Προφανώς, δεν μπήκαν στον “κόπο” να διαβάσουν ολόκληρη τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε τα γλυπτά για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση και ξεκαθάρισε ότι “το Βρετανικό Μουσείο δίνει μία χαμένη μάχη”. Η ιδιοκτησία των Μαρμάρων ήταν, είναι και θα είναι ελληνική!

Ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έκανε κάτι, για να λύσει το πρόβλημα, αλλά παραχώρησε στο υπό ξένη διοίκηση “Υπερταμείο” χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους συμπεριλαμβανομένης της Κνωσού. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ