Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του κόμματος

Χωρίς σχέδιο και κινούμενη στα τυφλά με πρακτικές «βλέποντας και κάνοντας» – όπως αποδεικνύει η γκάφα του πρωθυπουργού με την πρόταση δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα- η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να μην αναγνωρίζει την κληρονομιά που της άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

αλλά να την κατηγορεί για τα πάντα, ενεργώντας σα να βρίσκεται ακόμα στην αντιπολίτευση.

Αυτό γίνεται φανερό περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, εκεί όπου άλλωστε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία «έδωσε ρέστα» στην υποσχεσιολογία και την παροχολογία.

Προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση των πλεονασμάτων, σήμερα όμως ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τους στόχους του 3,5% τουλάχιστον για φέτος και το 2020. Είναι γνωστό ότι οι δανειστές συζητούσαν χωρίς αρνητική διάθεση τη σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση που χρησιμοποιούσε ως εγγύηση μέρος από το περίφημο «μαξιλάρι».

Μόνο που ο σημερινός πρωθυπουργός βιάστηκε να αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την πρόταση και να σπρώξει αόριστα τη συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2021, αφαιρώντας με το έτσι θέλω από την  οικονομία της χώρας 1,8 δισ. φέτος και άλλα τόσα του χρόνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα, στο πλαίσιο της πρακτικής να κατηγορεί η κυβέρνηση για όλα τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «δεν θα πάμε με τη διπλωματία της επαιτείας, αλλά με την διπλωματία της αξιοπιστίας». Θα υποβάλλουμε δηλαδή σε αχρείαστα δεινά τον ελληνικό λαό για δύο χρόνια ακόμα, γιατί εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με τον τρόπο που διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο που μας έφερε εκτός μνημονίων και έθεσε την οικονομία σε στέρεη και βιώσιμη τροχιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με ρυθμό ανάπτυξης 1,9 %!

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν προτιμότερο να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης.

Η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και όχι προκλητικές διευκολύνσεις με σκοπό τον πλουτισμό των λίγων ισχυρών αυτού του τόπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ