ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

Κοινή συνέντευξη Τύπου του ΕΚΛ, της ΕΟΑΣΝΛ, της Ενωσης Γυναικών και συνταξιουχικών οργανώσεων της Λάρισας

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η κινητοποίηση στην ΔΕΘ ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου οι συνδικαλιστές Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων,

Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Κική Καρυώτη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚΝΛ απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, ανακοινώνοντας πως πούλμαν για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσουν από την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) στις 2.30 το μεσημέρι.

«Ζούμε ήδη στην “κανονικότητα” της κυβέρνησης της ΝΔ, αντιμετωπίζοντας ένα νέο κύμα αντεργατικών κι αντιλαϊκών εξελίξεων, ρυθμίσεων. Μάλιστα ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Οι αντεργατικές ρυθμίσεις που έφερε στα κλεφτά η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας.

«Απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να προετοιμάσουμε και εμείς αποφασιστική μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία. Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, καλώντας για δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ