ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 128

“… Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα” κ. Κεραμέως μου και βάλτε τάξη και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς πως «γι΄αυτά πολεμήσαμε» που θα αναφωνούσε και ο-σε κανονικότητα πλέον-ιστορικός.

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν σου ξεκαθαρίζει η «γαλάζια» υπουργός Παιδείας και «εμπρός πίσω» που θα’λεγε και μια ψυχή, μετατρέπουμε το μάθημα σε «ντόπα» και όποιος αντέξει υπουργέ μου και συ δάσκαλε από κοντά που μου χαλάρωσες με κάτι κομμουνιστικά που μας βρήκαν.

Δεν θα διαφωνήσω και ας το περιμένετε ορισμένοι, μη σου πω να πράξουν αναλόγως και με τα Μαθηματικά. Γιατί όχι να μην καταλήγουν όλα στο μαγικό αριθμό της Αλώσεως με την υπενθύμιση «πάλι με χρόνια με καιρούς» ή ακόμη καλύτερα να επιβληθεί αλγόριθμος με την ιστορική ημερομηνία της περήφανης εκλογής Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος;

Οι ιδέες ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν ακροατή μου που σε νοιώθω έτοιμο να εγκαταλείψεις άρον-άρον τη μπάντα προς αναζήτηση της επίμαχης δηλώσεως, μπερδεμένος ίσως από τα, αρνητικά κυρίως, σχόλια που τη συνόδευσαν.

«Σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία, με στόχο να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση», νάτην στο πιάτο και η δήλωση για μην τρέχεις για πληροφορίες και σε χάσω, ούτε φυσικά να ανατρέχεις σε κάτι πονήματα ανάλογων «φρέσκων ιδεών» που χρονολογούνται από το… νοσταλγικό για ορισμένους 1970.

Σαφώς και το θέμα σηκώνει κουβέντα, μα έλα που δεν τους προλαβαίνεις ακόμη δεν ανέλαβαν να μας επαναφέρουν στην κανονικότητα, αφού κάτι τύποι με κομματικές ταυτότητες επιδόθηκαν σε χαρακτηρισμούς για «πιθήκους» και «σκουπίδια», την ώρα που έτερος Καππαδόκης επέμενε πως δεν χάλασε και ο κόσμος σαν χυθεί «λίγο αιματάκι» στα Εξάρχεια.

Τώρα θα μου πεις ορισμένοι είχαν κυρώσεις, διαγράφηκαν σου λέει από τα «γαλάζια» κιτάπια και δεν απολαμβάνουν πλέον των προνομίων τους, ε δεν το λες και μικρή τιμωρία για κείνους που προωθούν και υπερασπίζονται με θέρμη το ρατσισμό και τη βία ή μήπως δουλευόμαστε γιατρέ μου;

Με το Σεπτέμβρη στα καλύτερά του και την κανονικότητα στα ακόμη καλύτερα δικά της θα’χουμε να εκπέμπουμε και ας λένε οι κακοπροαίρετοι πως έρχονται χρυσές δουλειές για ψυχοθεραπευτές και φαρμακεία με τους αυτοδύναμους που μας προέκυψαν.

Για το τέλος πάμε τραγούδι και από τον αγαπημένο Σωκράτη Μάλαμα σε μια σύμπραξη με την Κλέλια Ρένεση ακούμε ΕΓΙΑ-ΕΓΙΑ (Eya-Eya) σε στίχους της δημοφιλούς ηθοποιού και μουσική Σωκράτη Μάλαμα και Κλέλιας Ρένεση.

Και δεν θέλω μουρμούρες για την κανονικότητα που μας βρήκε ναι; Ή το άλλο, μην και σε κάνα τρίμηνο αρχίσω να ψάχνω ψηφοφόρους του κυβερνώντος και δεν βρίσκω γιατί άντε…

Καλό αποκαλόκαιρο και καλή μας ακρόαση βρε!

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ