ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Η Γιορτή Αχλαδιού έχει γίνει πλέον θεσμός αφού για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στα Πλατανούλια. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος» .

Το ελληνικό αχλάδι που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου με ναυαρχίδα το Κρυστάλλι θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά, αν όχι σε όλο τον κόσμο, σίγουρα στην Ευρώπη και κυρίως σε σύγκριση με αχλάδια άλλων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Τυρνάβου οι συνολικές εκτάσεις καλλιέργειας της αχλαδιάς στον Δήμο Τυρνάβου ανέρχονται σε 10.000 στρέμματα. Πιο ειδικά, η ποικιλία Κρυστάλλι καταλαμβάνει το 60-70% της παραγωγής αχλαδιού, ενώ τα βιομηχανικά αχλάδια το 20%. Την υπόλοιπη παραγωγή συμπληρώνουν άλλες επιτραπέζιες ποικιλίες, όπως οι κοντούλες, τα Coscia, τα Santa Maria κλπ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων, με τη συμπαράσταση και του Δήμου Τυρνάβου διοργάνωσε τη «Γιορτή Αχλαδιού» έχοντας ως στόχο μέσα από πολιτισμικές παρεμβάσεις να διαμορφωθεί προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου μας.

Τη βραδιά πλαισίωσαν χορευτικά συγκροτήματα με τους κορυφαίους μουσικούς  της δημοτικής μας παράδοσης, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Βαγγέλη Παπαναστασίου, Αντώνη Κυρίτση και Παναγιώτη Λάλεζα, Γιώργο Γιαρένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ